Hasznos számodra?

  • 0

Megválaszolva

Ki a meleg? Mit jelent a meleg szó?

Valaki el tudná mondani pontosan, hogy ki a meleg?

Fanatikus tag 2019.02.25 | gay meleg mit jelent párkapcsolat | Gyakori kérdések » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki a meleg? Mit jelent a meleg szó?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)

    Hasznos számodra?

  • 0
A legjobb válasz

MELEG
Az LMBTQ szó „M” betű jelentése: meleg (LMBTQ+ jelentése). Szexuális irányultságra utaló, leggyakrabban a férfi homoszexuálisok esetén használt kifejezés. Tehát olyan emberekre, akik férfiként férfiakhoz vonzódnak mind érzelmi, mind szexuális értelemben.

Míg az angolban a meleg=gay egyértelműen férfiakra értendő, addig a magyarban ritkán gyűjtőfogalomként is használatos, mind a női és férfi homoszexuálisokra használt, nem sértő kifejezésként.

Természetesen a meleg férfiaknak / fiúknak semmi betegségük nincsen. A melegség nem betegség, mint, ahogy sajnos még mostanában is sok helyen próbálják állítani. Továbbá nem bűn melegnek lenni. A legnagyobb bűn, ha megtagadod magad és az érzelmeidet így magadnak ártasz. Ha szerelmes vagy egy fiúba mondd el neki (természetesen ez sokkal nehezebb, hiszen vélhetően a társadalmi nyomás miatt a lányokat nézegette. De finoman, lassan rátérve a tárgyra lehet pozitívan reagál a dologra). Viszont itt is igaz, hogy ha valaki valamit nem szeretne (mondjuk fiúkkal), akkor ne erőltesd, lesz más, aki azt szeretné, mint te és sokkal boldogabbak lesztek.

Meleg pár

Professzor helyettes 2019-02-25 16:17:59
Hozzászólok »

Tudod a választ? Kérdésed van?