Hasznos számodra?

  • 0

Megválaszolva

Ki az interszexuális? Mit jelent az interszexuális szó?

Valaki el tudná mondani pontosan, hogy ki az interszexuális és mit jelent a interszexuális szó?

Fanatikus tag 2019.02.28 | interszexuális mit jelent | Gyakori kérdések » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki az interszexuális? Mit jelent az interszexuális szó?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)

    Hasznos számodra?

  • 0
A legjobb válasz

INTERSZEXUÁLIS
Az „I” jelentése: interszexuális/interszex. Az interszexuális jelző szintén nem az egyén nemi identitását vagy szexuális irányultságát írja le, hanem egy testi állapotot. Az interszexualitásról egy viszonylag ritka, a korábban hermafroditizmusként nevezet állapot esetén lehet beszélni.

Az interszexuális emberek olyan biológiai nemi jellegzetességekkel rendelkeznek, amelyek alapján nem sorolhatók be kizárólagosan tipikus női vagy férfi kategóriába, vagy mindkettőnek megfelelnek. Ezek a különbözőségek megjelenhetnek a kromoszómákban, nemi mirigyekben, hormonokban vagy nemi szervekben is, tehát eredményezhetnek kívülről látható vagy nem látható tulajdonságokat. Tehát az interszex személy részben vagy teljesen mindkét biológiai nemhez tartozó szervekkel rendelkezik.

Az interszex emberek ugyanúgy azonosíthatják magukat férfiként, nőként, transzneműként vagy egyéb nemi identitással, illetve lehetnek heteroszexuálisak, homoszexuálisak, stb. Előfordul, hogy egy interszex embert születésekor fiúként vagy lányként sorolják be, és eszerint is nevelik, de később mégis más nemi identitása lesz.

Az interszex emberek, a fentiek ismeretében, tulajdonképpen nem sorolhatók az LMBTQ társadalomhoz, mégis részei annak, hiszen az LMBT aktivizmus általánosságban küzd az olyan emberek jogaiért, akik az elvárt bináris biológiai és társadalmi nemi normákon kívül esnek.

Az LMBTQ jelentése.

Professzor helyettes 2019-02-28 16:19:09
Hozzászólok »

Tudod a választ? Kérdésed van?