Wise (Transferwise) – INGYENES külföldi utalás £500-ig (~600€). Hogyan működik?

Amennyiben csak az £500-ig (~600€) ingyenes külföldre utalás érdekel, akkor

Kattintsd ide a kuponodért »

Hogyan működik a kupon?

Szimplán kattints a linkre, majd a megjelenő oldalon regisztrálj és az első utalásod esetében £500-ig (~600€) díjtalan lesz a tranzakció függetlenül annak pénznemétől. Természetesen több, mint £500 fontot is utalhatsz, abban az esetben az utalásodra kedvezményt kapsz. Az ingyenes külföldi utalás csak pénzküldésre vonatkozik.

Példa utalások:

Példák a kedvezmény felhasználására.

Példák a kedvezmény felhasználására.

 

A cégről:

Transferwise Trustpilot értékelése - Utalás külföldre

A Transferwise (2021. márciusától a neve „Wise”) széleskörű technológiai vállalat, amely a pénzügyi tranzakciók legjobb módját építette ki az egész világon. Akár pénzt küldenek egy másik országba – külföldi utalás – , vagy üzleti ügyleteket végeznek a Transferwise feladata, hogy megkönnyítse az életünket miközben jelentős összegeket takarít meg nekünk. Több mint 10 millió ember és vállalkozás használja ezt a pénzküldési alternatívát, mert a hagyományos bankoknál jóval olcsóbb, gyorsabb és megbízható. A Transferwise-nek jelenleg közel 2000 alkalmazottja van, ebből több mint 400 mérnök-informatikus és csaknem 40 ember dolgozik a mobilalkalmazásokon. Így érhető el az applikáció Android és iOS platformokon. Cikkünkben bemutatjuk az egykori startup céget, amely manapság az egyik legismertebb fintech vállalkozások egyike és segítséget nyújtunk abban, hogy gyorsan és zökkenőmentesen küldjön vagy fogadjon pénzt bárki, földrajzi tartózkodástól függetlenül.

A transferwise nevet válltoztatott, ezetúl Wise a márka neve.

Hogyan működik a Transferwise?

A Transferwise csapata megbízható partnerekkel és vezető bankokkal dolgozik az Egyesült Királyságban, Európában, Amerikában és az Ázsiai régióban. A Transferwise arra talált megoldást, hogy hogyan küldjünk pénzt külföldre (utalás külföldre) olcsón és gyorsan. Nem csak kedvező az ára, de a használata is egyszerű. Az átutalás állapotáról folyamatosan látunk visszajelzést, hiszen mindenről e-mailben kapunk értesítőt. Emellett a weboldalon, vagy a saját appjukon keresztül mindent nyomon követhetünk.
Sok banknál nem derül ki egyértelműen, hogy mennyibe is kerül pontosan egy utalás külföldre. Mindezek mellett a pénzintézetek nem szeretik kiadni a kondíciós listájukat. Itt viszont nincsenek rejtett költségek, mindig az aktuális deviza középárfolyamon váltják a pénzt.

A Transferwise pénzt takarít meg azzal, hogy a tranzakció csekély százalékát veszi igénybe, ahelyett, hogy hitelkártya-tranzakciós díjat vagy banki átutalási díjat fizetne. A banki átutalási díjak rejtett díjakban akár 5% -ot is elérhetnek, a Transferwise pedig 8-szor olcsóbbnak mondható, mint a hagyományos hitelintézetek.

A TransferWise használatával:

– Küldhetünk pénz a megfelelő országba.
– Küldhetünk pénzt a külföldön élő rokonnak.
– Egy barátnak utalhatunk
– Egy másik országban lévő számlát egyenlíthetünk ki
– Kifizethetjük a másik országban lévő hitelünket.

Az ügyfelek és vállalkozások – közepes piaci árfolyamon – közel 80 országba az év 365 napján és napi 24 órában küldhetnek pénzt. A rendszer 11 nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkezik a zökkenőmentes tranzakciók érdekében, nincsenek extra díjak vagy költségek.
Mindezek mellett a Transferwise folyamatosan figyeli a pénzügyi szektort és a lehetőségeket, amelyek segítségével még gyorsabbá és egyszerűbbé teheti az ügyfelek pénzügyi tevékenységeit.

Jól hangzik nem? Ragadd meg az alkalmat és utalj ingyen:

Kuponkód »

Összehasonlítás bankokkal szemben

Ha szeretnénk külföldre utalni akkor az adott pénzintézet mindig felszámol díjakat, a külföldi utalás költsége és az átváltási díj igen jelentős. Például 1000 euró utalása esetén, akár 30 euró díjjal is számolni kell.
A költség nagysága függ még attól, hogy a bankunk milyen minimum, illetve maximum értékeket határozott meg. A Raiffeisen egyik számlájánál például minimum 5,73 eurót ki kell fizetni, de maximum 596,76 eurót. Az OTP-nél pedig, ha interneten keresztül utalunk külföldre akkor minimum 2.660 forintba fog kerülni az utalás, de maximum 40.960 forintba. A Transferwise-sal az utalás külföldre csak középárfolyamon történik és szerencsére nincsenek felmerülő kiadásaink.

Pénzküldés gond nélkül

Töltsük le az alkalmazást Android vagy iOS készülékünkre, illetve lépjünk be a rendszer weboldalára, majd regisztráljunk. Ezt e-mail címmel és a létrehozott jelszóval tudjuk megtenni, valamint a Google vagy Facebook fiókkal. Utóbbit már eleve létrehoztuk így gyorsabb lesz a bejelentkezés. Néhány művelet és indíthatjuk az elküldeni kívánt összeget:

– Válasszuk az „utalás indítása „lehetőséget, vagy klikk az appban a „küldés” gombra,
– Írjuk be, hogy milyen összeget szeretnénk utalni,
– Jelezzük, hogy magán vagy céges utalást indítunk,
– Adjuk meg az adatokat (pl.: lakcím, születési év vagy telefonszám), ezeket a rendszer bizalmasan kezeli,
– Adjuk meg a címzett számlaadatait vagy e-mail címét. Ha Transferwise felhasználó, akkor a platform megkeresi a fogadó számláját,
– Ellenőrizzük a megadott adatokat,
– Válasszuk ki az utalás típusát és hogy milyen pénznemben szeretnénk fizetni
– Amint megérkezett a pénz a tranzakcióról e-mailen vagy alkalmazáson keresztül kapunk visszajelzést, sőt még az utalás „útjáról” is tudunk informálódni.

Hogyan működik a transferwise péntküldési rendszere?

Utalás küldése és fogadása magyar pénznemben, valamint GBP-ben és EUR-ban

Szükségünk lesz a kedvezményezett teljes nevére, és bankszámlaszámára. Magyarországon ezek az alábbiak lehetnek: IBAN kód: általában 28 karakterből áll (betűk és számok) és HU előtaggal kezdődik. 24 számjegyből álló helyi számlaszám és utalásonként 300 millió HUF összegig küldhetünk pénzt. Amint a Transferwise megkapja és átváltja a pénzt, általában 1 munkanapba telik, hogy megérkezzen a kedvezményezett számlájára. Az átváltás jellemzően 2 munkanapig is tarthat.

Utalási típusok magyar forint küldéséhez:
– Gyors és egyszerű,
– Alacsony költségű,
– valamint a Transferwise egyenlegéről indított tranzakció.

A Transferwise részére kizárólag magyarországi bankokból lehet HUF pénznemet utalni. Általában 1 munkanapba telik, hogy a pénz megérkezzen, attól függően, hogyan fizetünk az utalásért. Ezután átváltják és kiküldik a pénzt. Az átváltás 2 munkanapot is igénybe vehet.

A fentiek mellett a külföldre utalás történhet még 25 különböző devizában, viszont a font és EUR pénznemek szintén fontos számunkra, ha kedvező áron és gyorsan szeretnénk külföldi utalást kezdeményezni.

Nézzünk egy példát: 100 forintot szeretnénk külföldre utalni, amely GBP-ben számolva 41 548 HUF-ra jön ki, a középárfolyam helyett a bank 2.80 GBP-t, azaz 1162 forintot még felszámol, ha pedig EUR-ban kívánunk külföldi utalást kezdeményezni – amely 36 000 HUF-ra jön ki – és hozzávetőlegesen 33 EUR-t, azaz 11 000 forint lesz az átváltási költség.

Jól hangzik nem? Ragadd meg az alkalmat és utalj ingyen:

Kuponkód »

Átutalási díjak és költségek

Az, hogy mennyibe kerül egy külföldi utalás, három dologtól függ — a küldött összegtől, a fizetés módjától, és az árfolyamtól.
Minél többet küldünk, az utalás annál drágább lesz. Ez azért van, mert a Transferwise díj százalékosan, az általunk küldött összegtől függően van kiszámítva. A százalék pénznemtől függően változik; ezt a „díjkalkulátor” oldalon célszerű ellenőrizni. Kivételt képez, ha egy kisebb összeget utalunk — ebben az esetben egy olcsó minimum díjat számolnak fel.
Különböző módokon fizethetünk az utalásért, attól függően, melyik országból indítjuk a pénzt. Az utalási megbízás létrehozásakor látni fogjuk, hogy az egyes fizetési módok és utalási típusok pontosan mennyibe kerülnek.
Mindig a piaci középárfolyamot kapjuk — ez az az árfolyam, amellyel a bankok kereskednek egymás között. Mivel nem emelik meg ezt az árfolyamot, a kedvezményezett végül több pénzhez jut. A piaci középárfolyam állandóan változik. Ezért néhány pénznemnél rögzíteni tudjuk az árfolyamot, amit az utalás létrehozásánál látunk — és ezt garantáltan megkapjuk, ha a meghatározott időn belül megérkezik tőlük a teljes összeg (általában 24 vagy 48 óra).

Ki szavatolja a pénzem biztonságát?

Minden országban, ahol működik a platform, szigorú szabályozások sorát követik, melyeket olyan intézmények írnak elő, mint például az FCA (Egyesült Királyság), vagy a FinCen (USA). Ezeknek az intézményeknek az a feladatuk, hogy megvédjék az ügyfeleket, valamint ellenőrzik, hogy mindig őszintén és igazságosan jár-e el a Transferwise. Mindezek mellett banki szintű adatvédelmi biztonsággal rendelkeznek, az ügyfelek – magán vagy céges – adatait soha nem adják ki harmadik félnek.

 

A Transferwise business rendszere

A TransferWise üzleti fizetésekhez is elérhető. Ha vállalkozásunkon keresztül szeretnénk átutalásokat (pl.: külföldre utalás) végrehajtani, akkor a Transferwise szolgáltatással kell létrehozni egy üzleti profilt. Kérni fognak néhány alapvető profilinformációt. Ezután egy ellenőrzési folyamaton megyünk keresztül, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ki az, akinek mondja magát a cég vagy vállalkozás.
Miután beállítottuk üzleti profilunkat, elkezdhetjük a pénzátutalást. Figyeljünk arra, hogy az átutalást üzleti befizetésként állítottuk be, akkor annak az üzleti számláról kell származnia

A Transferwise be van jegyezve az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleténél, megbízható európai számlákat használnak, és az ügyfél pénzeket elkülönítik. Emellett még HTTPS titkosítást is használnak, tehát törekednek minden szempontból a lehető legnagyobb biztonság elérésére. Jelenleg már céges devizaszámlát is nyithatunk náluk. Ezt leginkább azon cégeknek fejlesztették ki, akik rendszeresen végeznek pénzügyi tranzakciókat az Egyesült Királyságba, USA-ba, Ausztráliába, vagy az euró zónán belül. Ha ez ránk is vonatkozik, akkor érdemes megfontolni a váltást, és egyszerűbbé, gyorsabbá fog válni az tutalás külföldre.
Az egészet úgy kell elképzelni, mintha az adott országban nyitottunk volna devizaszámlát. Ezért azonban nem szükséges kiutazni, minden online történik, nagyjából két nap alatt. A megfelelő dokumentumokat természetesen el kell küldeni és át fognak világítani, de mindent könnyen el lehet intézni, akár otthonról a karosszékben ülve. További előny, hogy más devizákban, vagy forintban is tarthatjuk, illetve kezelhetjük a pénzünket.

A Transferwise egyszerű, gyors, és nem utolsó sorban biztosítja az olcsó átutalást külföldre. Egyre több hasznos szolgáltatásuk van, fejlődésük még mindig dinamikus.

A Transferwise mobil alkalmazással gyerekjáték a bankolás

Korábban említettük, hogy a szolgáltatás elérhető Android (Google Play Áruház) és iOS (Apple Store) platformokon. Az sem hátrány, ha stabil internetkapcsolattal rendelkezünk, legyen az 4G-s mobilnet vagy extra gyors vezetéknélküli hálózat, arra azonban mindenképp figyeljünk oda, hogy nem jelszóval védett WI-FI kapcsolatot soha ne létesítsünk, amikor pénzügyi tranzakciót akarunk végrehajtani. Az applikáció minden olyan információt tartalmaz, melyre akkor van szükség, ha pénzt küldenénk, akár online, akár bankfiókban kezdeményezzük a fizetést. Betéti – vagy hitelkártyával szintén fizethetünk az appon keresztül. A következő funkciók érhetők el:

– Barátok meghívása a TransferWise használatára
– Dokumentumok küldése hitelesítéshez
– Rögzített összegű utalások létrehozása az elérhető devizaútvonalakon
– Új utalások létrehozása korábban használt adatokkal és kedvezményezettekkel
– Fizetés Apple Pay-jel (iOS) és Google Pay-jel (Android)
– Kétlépcsős bejelentkezés bekapcsolása.

A Transferwise eredményes jövője

A TransferWise várhatóan a múlt évi 5 milliárd dolláros értékesítést múlja majd felül Londonban. Az IPO tőzsdei társaság az egykori startupot az Egyesült Királyság legértékesebb technológiai vállalatai közé rangsorolja. A társaság 2020 márciusában az év végi nyereséget több mint kétszeresére, 21,3 millió fontra növelte továbbá, a határokon átnyúló tranzakciók havi átlaga átlagosan 4 milliárd font volt.
A vállalkozás 2200 alkalmazottjának több mint egyharmaddal történő növekedését tervezi, ezzel közel 750 munkahelyet teremtve a következő hat hónapban.
Egy biztos, ha nem akarunk magas banki költségeket és gyakran vagyunk online, akkor célszerű a Transferwise-ot használni, negatív vélemény még nem érkezett a cégről és az sem utolsó szempont, ha tudjuk, hogy helyileg hol szeretnénk pénzügyi tevékenységet folytatni.

Jól hangzik nem? Ragadd meg az alkalmat és utalj ingyen:

Kuponkód »

Kerdezdmeg.hu - Gyakori kérdések és válaszok helye

Készítette: BG-design - Honlapkészítés »
©2019 Minden jog fenntartva. | A Honlap tesztüzemben működik. Verzió: 0.9. | Felhasználási feltételek