Hasznos sz√°modra?

 • 0

A s√°rga csekket lehet online fizetni?

Mindig sokat kell v√°rni a post√°n arr√≥l nem is besz√©lve, hogy sok idŇĎ eljutni oda (az eg√©sz proced√ļra (30 – 60 perc)

Fanatikus tag 2018.06.26 | C√≠mk√©k: csekk s√°rga csekk | Gyakori k√©rd√©sek ¬Ľ Otthon ¬Ľ Rezsi ¬Ľ A s√°rga csekket lehet online fizetni?
Hozz√°sz√≥lok ¬Ľ
 • 1 V√°lasz

   Hasznos sz√°modra?

  • 0

  RE: A s√°rga csekket lehetn online fizetni?

  Az én tapasztalataim:
  K√©t szempont volt elŇĎttem, hogy idŇĎt sp√≥roljak magamnak (ne kelljen post√°ra j√°rk√°lnom) √©s kevesebb teher legyen a k√∂rnyezeten. 2018-at √≠runk 11 √©ve jelent meg az elsŇĎ iPhone sz√≥val b√≠ztam benne, hogy √∂ssze fog j√∂nni. √Čs azt kell, hogy mondjam 100%-os idŇĎsp√≥rol√°s √©s 83%-os k√∂rnyezet teher cs√∂kkent√©s sz√°momra √∂ssze j√∂tt.

  Amit el akartam √©rni, hogy ne kelljen post√°ra mennem a csekk befizet√©se miatt √©s ne legyen feleslegesen kinyomtatva √©s sz√°ll√≠tva a csekkek √©s a hozz√° tartoz√≥ pap√≠rok. Ezt k√©t egyszerŇĪ m√≥dszerrel tudtam el√©rni.

  A lenti k√©t dolog teljesen d√≠jmentesen, ingyenesen mŇĪk√∂dik √©s haszn√°lhat√≥.

  1. Online √©rkezzenek a csekkek, ez√©rt regisztr√°lni kell a¬†http://dijnet.hurendszer√©be. 30 szolg√°ltat√≥ sz√°ml√°j√°t k√©pes vagy itt fogadni a legnagyobbak term√©szetesen itt vannak (pl: eon, alianz, upc, telekom, fŇĎg√°z stb.)
  – A regisztr√°ci√≥ gyors √©s n√©h√°ny percen bel√ľl elk√©sz√ľl (https://www.dijnet.hu/ekonto/control/reg_start)
  – Az adatok felvitele is gyors csak a ‚ÄěSz√°mlakibocs√°t√≥k‚ÄĚ men√ľpontra kell menni √©s a pap√≠r alapon √©rkezett csekkrŇĎl be kell √≠rni az adatokat (a honlap seg√≠ts√©get ny√ļjt mindenben, hogy mit hol tal√°lsz √©s hogyan kell csin√°lni). 1 napon bel√ľl elb√≠r√°lj√°k √©s aktiv√°lj√°k az e-sz√°ml√°d √©s csekket a szolg√°ltat√≥id.
  – Term√©szetesen a honlap √©rtes√≠t a megadott email c√≠meden, hogy csekked √©rkezett √©s le tudod menteni a csekket, mely egy PDF-t gener√°l, ami ugyan olyan form√°j√ļ, mint a pap√≠r alap√ļ csekk.
  NagyszerŇĪ ezzel a l√©p√©ssel rengeteg terhet levett√©l a k√∂rnyezetrŇĎl. Nekem 6-b√≥l 5 szolg√°ltat√≥n√°l tudtam aktiv√°lni az e csekket ez a 83%-a az √∂sszesnek, de ha bele vessz√ľk, hogy nem kell kinyomtatni, ide sz√°ll√≠tani majd a post√°ra sz√°ll√≠tani a csekket √≠gy rengeteg f√°t √©s benzint (√©s az ebbŇĎl sz√°rmaz√≥ m√©rgezŇĎ anyagokat, port, szmogot stb.) sp√≥rolunk meg. Sz√≥val mondhatni, ak√°r 150-250%-osan vagy m√©g t√∂bbet cs√∂kkentettem a k√∂rnyezeti terhet.

  2. Ne kelljen v√°rnom a post√°n, hanem azonnal 1 kattint√°ssal k√©nyelmesen a telefonomr√≥l (mind 3 fŇĎ platformon) be tudjam fizetni a csekket. Term√©szetesen az app-ban van lehetŇĎs√©g, hogy eml√©keztetŇĎt k√©rj a csekk befizet√©s√©re (sz√°mla be√©rkez√©sekor vagy 2 nappal lej√°rta elŇĎtt, de ezt a be√°ll√≠t√°sokban ellenŇĎrizd, hogy aktiv√°lva van-e)
  – Regisztr√°lni kell az icsekk rendszer√©be:¬†http://icsekk.hu/. Azaz a linkrŇĎl le kell t√∂ltened az appot √©s 1-2 perc alatt tudsz regisztr√°lni.
  – Hogy megkapd automatikusan a csekkekrŇĎl sz√≥l√≥ √©rtes√≠t√©st az appt√≥l, ez√©rt √∂ssze kell k√∂tni a dijnet rendszer√©vel az icsekket. Ezt az app be√°ll√≠t√°sok / szolg√°ltat√°sok f√ľl D√≠jnet sz√°mlafizet√©s r√©szn√©l tudj√°tok 1 perc alatt.
  – Ha esetleg van olyan szolg√°ltat√≥d, amelyet nem tudt√°l regisztr√°lni a d√≠jnet rendszer√©be, mint ahogy nekem is van 1, nincs gond, mivel a csekken l√©vŇĎ QR k√≥d beolvas√°sa ut√°n az appal 1 kattint√°ssal azt is be tudom fizetni.
  – Ok√©s el√©rt√ľk, hogy az icsekk automatikusan √©rtes√≠t√©st k√ľld sz√°modra, ha √ļj csekked √©rkezik (elektronikusan a dijnet.hu rendszer√©be) neked csak annyi a feladatod, hogy r√°kattintasz az icsekk appban az √ļjonnan be√©rkezett sz√°mla befizet√©se (nyilv√°n elŇĎsz√∂r meg kell adni a bankk√°rty√°d adataidat) √©s m√°r be is van fizetve 2 m√°sodperc alatt. (V√°s√°rl√°snak sz√°m√≠t, mintha boltba v√°s√°roln√°l sz√≥val nincs tranzakci√≥s d√≠j.)

  Ennyi az egész, egyszer kell ezt végig zongorázni kb 10-15 perc utána csak minden beérkezett csekknél 1 kattintással kifizetni és az a legjobb, hogy az értesít téged, hogy be kell fizetni szóval nem felejted el.

  Ha bármi észrevételed van, kérlek, szólj.

  K√©rlek ne felejtsd el √©rt√©kelni az appot √©s megosztani a bejegyz√©semet, hogy t√∂bb ember tudjon idŇĎt sp√≥rolni √©s ami nagyon fontos, hogy k√∂rnyezet bar√°tabbak legy√ľnk.

  Fanatikus tag 2018-06-26 10:04:22

  Tudod a választ? Kérdésed van?
  • Hasonl√≥ k√©rd√©sek a kateg√≥ri√°ban