Megválaszolva

A sárga csekket lehet online fizetni?

Mindig sokat kell várni a postán arról nem is beszélve, hogy sok idő eljutni oda (az egész procedúra (30 – 60 perc)

Senior tag 2018.06.26 | csekk sárga csekk | Gyakori kérdések » Otthon » Rezsi » A sárga csekket lehet online fizetni?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • RE: A sárga csekket lehet online fizetni?

  Az én tapasztalataim:
  Két szempont volt előttem, hogy időt spóroljak magamnak (ne kelljen postára járkálnom) és kevesebb teher legyen a környezeten. 2018-at írunk 11 éve jelent meg az első iPhone szóval bíztam benne, hogy össze fog jönni. És azt kell, hogy mondjam 100%-os időspórolás és 83%-os környezet teher csökkentés számomra össze jött.

  Amit el akartam érni, hogy ne kelljen postára mennem a csekk befizetése miatt és ne legyen feleslegesen kinyomtatva és szállítva a csekkek és a hozzá tartozó papírok. Ezt két egyszerű módszerrel tudtam elérni.

  A lenti két dolog teljesen díjmentesen, ingyenesen működik és használható.

  1. Online érkezzenek a csekkek, ezért regisztrálni kell a http://dijnet.hurendszerébe. 30 szolgáltató számláját képes vagy itt fogadni a legnagyobbak természetesen itt vannak (pl: eon, alianz, upc, telekom, főgáz stb.)
  – A regisztráció gyors és néhány percen belül elkészül (https://www.dijnet.hu/ekonto/control/reg_start)
  – Az adatok felvitele is gyors csak a „Számlakibocsátók” menüpontra kell menni és a papír alapon érkezett csekkről be kell írni az adatokat (a honlap segítséget nyújt mindenben, hogy mit hol találsz és hogyan kell csinálni). 1 napon belül elbírálják és aktiválják az e-számlád és csekket a szolgáltatóid.
  – Természetesen a honlap értesít a megadott email címeden, hogy csekked érkezett és le tudod menteni a csekket, mely egy PDF-t generál, ami ugyan olyan formájú, mint a papír alapú csekk.
  Nagyszerű ezzel a lépéssel rengeteg terhet levettél a környezetről. Nekem 6-ból 5 szolgáltatónál tudtam aktiválni az e csekket ez a 83%-a az összesnek, de ha bele vesszük, hogy nem kell kinyomtatni, ide szállítani majd a postára szállítani a csekket így rengeteg fát és benzint (és az ebből származó mérgező anyagokat, port, szmogot stb.) spórolunk meg. Szóval mondhatni, akár 150-250%-osan vagy még többet csökkentettem a környezeti terhet.

  2. Ne kelljen várnom a postán, hanem azonnal 1 kattintással kényelmesen a telefonomról (mind 3 fő platformon) be tudjam fizetni a csekket. Természetesen az app-ban van lehetőség, hogy emlékeztetőt kérj a csekk befizetésére (számla beérkezésekor vagy 2 nappal lejárta előtt, de ezt a beállításokban ellenőrizd, hogy aktiválva van-e)
  – Regisztrálni kell az icsekk rendszerébe: http://icsekk.hu/. Azaz a linkről le kell töltened az appot és 1-2 perc alatt tudsz regisztrálni.
  – Hogy megkapd automatikusan a csekkekről szóló értesítést az apptól, ezért össze kell kötni a dijnet rendszerével az icsekket. Ezt az app beállítások / szolgáltatások fül Díjnet számlafizetés résznél tudjátok 1 perc alatt.
  – Ha esetleg van olyan szolgáltatód, amelyet nem tudtál regisztrálni a díjnet rendszerébe, mint ahogy nekem is van 1, nincs gond, mivel a csekken lévő QR kód beolvasása után az appal 1 kattintással azt is be tudom fizetni.
  – Okés elértük, hogy az icsekk automatikusan értesítést küld számodra, ha új csekked érkezik (elektronikusan a dijnet.hu rendszerébe) neked csak annyi a feladatod, hogy rákattintasz az icsekk appban az újonnan beérkezett számla befizetése (nyilván először meg kell adni a bankkártyád adataidat) és már be is van fizetve 2 másodperc alatt. (Vásárlásnak számít, mintha boltba vásárolnál szóval nincs tranzakciós díj.)

  Ennyi az egész, egyszer kell ezt végig zongorázni kb 10-15 perc utána csak minden beérkezett csekknél 1 kattintással kifizetni és az a legjobb, hogy az értesít téged, hogy be kell fizetni szóval nem felejted el.

  Ha bármi észrevételed van, kérlek, szólj.

  Kérlek ne felejtsd el értékelni az appot és megosztani a bejegyzésemet, hogy több ember tudjon időt spórolni és ami nagyon fontos, hogy környezet barátabbak legyünk.

  Professzor helyettes 2018-06-26 10:04:22
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában