Megválaszolva

Tényleg érdemes multivitamin tablettát szedni? És ha igen, milyen fajtát?

Egy csomó helyen írják, hogy a vitamin tabletta így jó, meg úgy jó. Máshol meg azt, hogy teljesen felesleges. Mi az igazság?

Újonc 2017.06.13 | | Gyakori kérdések » Egészség » Egyéb egészség kérdések » Tényleg érdemes multivitamin tablettát szedni? És ha igen, milyen fajtát?
Hozzászólok »
A válaszok (2 db)
 • Én azt gondolom, hogy a normális és minőségi termék hasznos tud lenni. Alapvetően nem szoktam vitaminokat szedni, mondjuk fiatal a szervezetem. Próbálok minél sokrétűbben táplálkozni (mindenfajta: gyümölcs, zöldség, hús, hal és gomba) ezzel elősegítse, hogy minden szükséges tápanyag és nyomelemből legyen bevitel. De, ha elkapok egy betegséget, akkor mindig szedek minimum C-vitamint, de sokszor multivitamint is. A Benu multivitaminját használtam eddig.

  Professzor helyettes 2017-06-14 17:11:31
  Hozzászólok »

  Az igazság az, hogy az egészséges életmód alapvető eleme a kiegyensúlyozott és változatos étrend, amelyben minden fontos tápanyag megtalálható. Azonban sok embernek nehéz lehet minden nap megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot bevinni az étrendjével, különösen akkor, ha valamilyen diétát követnek vagy bizonyos ételeket nem fogyasztanak.

  Ebben az esetben a multivitaminok segíthetnek a hiányzó tápanyagok pótlásában. Azonban fontos megjegyezni, hogy a multivitaminok nem helyettesítik az egészséges étrendet, és nem jelentenek csodát. A multivitaminok csak az étrend kiegészítéseként hasznosak, és nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott étrendet.

  Ha úgy érzed, hogy a táplálkozásoddal nem juttatsz be elegendő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot, akkor érdemes lehet multivitamin tablettát szedni. Azonban mindig konzultálj orvosoddal vagy dietetikusoddal, mielőtt bármilyen táplálék-kiegészítőt alkalmaznál.

  A multivitaminok között sokféle típus létezik, és a megfelelő típus kiválasztása attól függ, hogy milyen tápanyaghiányod van, vagy milyen életkorban vagy. Például a terhes nőknek más multivitaminra van szükségük, mint az idősebb embereknek vagy a sportolóknak. Érdemes kiválasztani egy olyan multivitamint, amely megfelel az egyéni igényeidnek és életmódodnak.

  Tag 2023-03-12 19:42:10
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?