Megválaszolva

Hogyan tanuljak meg angolul? Milyen tanulási praktikákat ismertek?

Nem most kezdtem a nyelvtanulást, de természetesen minél több praktikát kipróbálok, annál nagyobb eséllyel megtalálom a számomra leghatékonyabb formáját.

Senior tag 2017.11.02 | Angol nyelvtanulás | Gyakori kérdések » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak meg angolul? Milyen tanulási praktikákat ismertek?
Hozzászólok »
A válaszok (2 db)
 • Én a minél szélesebb körű és a lehető legtöbb impulzust tartalmazó nyelvtanulást alkalmazom a változatosság kedvéért és így, ha megunom az egyik részt át tudok ugrani a következőre. Ami azt jelenti, hogy egy alkalom alatt a hallás alapú és szöveges alapú leckéket is tanulok. A lenti pontok alapján tanulok, ha az egyiket megunom, akkor át lépek a következőre, ezáltal sokrétű és nem unalmas a tanulás. Általában blokkonként 10-20 perc.

  • Meghallgatok egy részt a The Oxford Bookworms hangos könyv alapján a szintemnek megfelelően (általában 8-12 perces egy rész).
  • A fenti rész elolvasom hangosan. Így is gyakorolva a mondatokat, kiejtést és a mondatszerkezeteket.
  • Ezután áttérek a 15 perc angol című könyvre, ahol szavakat, szituációkat és kultúrát tanulok.
  • Majd az  1 hónap alatt angolul című könyvet olvasom, ahol hasznos mondatok vannak. Sokszor sokkal hatékonyabb egy szó megtanulása, ha az egy egész kerek mondatban van.

  A fent említetteken kívül még 3-4 könyvből is tanulok. És ezt azért látom hatékonynak, mert egy részről különböző területekre specializálódott könyvek ezek és így mindig izgalmas marad a tanulás, hiszen átlépek egy új területre.

  Professzor helyettes 2017-11-02 10:59:04
  Hozzászólok »

  Ajánlom a https://www.hellolingo.com/ oldalt. Hasonló emberekkel, akik akarnak nyelvet tanulni vannak fent és ingyenes!

  Senior tag 2017-11-03 16:28:40
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?