Megválaszolva

Egy több napos, több várost átívelő túrát, nyaralást tervezek. Hogyan tervezzem meg a túrát?

Mit javasoltok a túra, a nyaralás megtervezésekor mire figyeljek? Milyen tapasztalatotok van, esetleg mire figyeljek, ami nektek tanuló pénz volt?

Magyarországon több nagyobb városunkat szeretném bejárni, megnézni a nevezetességeit és a múzeumait.

Senior tag 2018.07.05 | túra utazás | Gyakori kérdések » Utazás » Előkészületek » Egy több napos, több várost átívelő túrát, nyaralást tervezek. Hogyan tervezzem meg a túrát?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • Több lépés lesz megtervezni a túrát. Egy általam leszervezett több napos túrán keresztül mutatom be, hogy hogyan javaslom. Én Skegnessben, Angliában élek, ezért lesz angol városnevek, de ez a nyaralás szintén belföldi volt, ezért ugyanúgy átültethető a Magyarországi belföldi túrára a te esetedben.

  1. A túra körülbelüli idejének a megtervezése és a költségvetése.
   Ki kell találnod, hogy mennyi szabit, napot tudsz a túrára, nyaralásra szánni. Mikor szeretnéd a túrát, nyáron, tavasszal? A tervezést indulás előtt legalább 1 hónnappal kezd meg (mivel aránylag sok idő megtervezni illetve a szállodákat még időben vállalható áron le tudod foglalni). Az idő tervezésnél vedd figyelembe, hogy az indulás az tud közvetlenül munkanap után lenni, de az érkezés után javasolt minimum 1 nap pihenés.

   A költségvetést azért írtam közvetlenül az első lépéshez, mert ez nyilván befolyásolja, hogy 3 vagy mondjuk 10 napot tudsz elleni. A költségvetést nagyban befolyásolja, hogy mennyien terveztek menni és mennyi felé fog oszlani a költségek.

   Mi öt napos túrát szerveztünk (amiből végül is 4,5 lett). Ezért hat napnyi szabadságot vettünk ki, illetve a költségvetésünkbe ez még belefért.

  2. Az autó bérlése
   Mivel mi nem rendelkezünk autóval, ezért azonnal, amint megtudtuk, hogy megkaptuk a szabit autót béreltünk, hiszen-e nélkül nehezebb lett volna a kirándulás. Itt nyilván körül kell nézni a piacon, hogy mely cég tudja a legolcsóbban biztosítani.
  3. Városok kiválasztása
   Ezen a ponton már meg volt, hogy mely napokon leszünk szabadok és természetesen van autónk közlekedéshez. Mivel mi autóval mentünk sokkal kötetlenebbül tudtuk kialakítani, hogy hova menjünk, hiszen nem függtünk a tömegközlekedéstől.

   Itt érdemes figyelembe venni, hogy az első úti cél kb kettő maximum négy óra utazás után elérhető legyen. Hiszen nem jó egész nap autóban utazni és fárasztó is a vezetőnek. Továbbá, amire a Google Maps 2 óra utat ír az 3 óra lett, hiszen új helyen vagy stb. stb.

   Az irányvonal az volt, hogy a környező nagyobb városokat vagy egyéb szempont alapján jónak ítélt városokba menjünk (szórakozás, látnivalók stb.). Így kiválasztottuk hat környező várost (Sheffield, Leeds, York, Manchester, Livelpool, Birmingham). Ezután elkezdtük megnézni, hogy az adott városban milyen elérhető látványosságok, programok vannak és azoknak mik a költségeik (itt angliában rengeteg múzeum ingyenes). Ez egyéni preferencia alapján szabadon megy.

  4. Szállás
   Meg vannak a városok és a programok. Itt az ideje szállást foglalni. Mi a legnagyobb szállás közvetítő oldalt a booking.com-ot és az otthonukat megosztó airbnb.com-ot használtuk (sokszor kedvezőbb árat kaptunk). Magyaroszágon még javaslom a szallas.hu-t is. Szóval, városonként ezt a három oldalt néztük és a legszimpatikusabb és árban még oké szállásokat a két oldal közül valamelyiken lefoglaltuk. Ez úgy nézett ki, hogy 2 airbnb és 1 booking. A programoknál érdemes oda figyelni, hogy a szállást mikor tudod elfoglalni (nem mindenhol van 24/7-es recepció) és mikor kell elhagyni.
  5. Közlekedés megtervezése és egy dokumentum vezetése, mely kéznél lesz minden információval.
   Nagyon javasolt egy dokumentumot nyitni, amit magaddal viszel, mely tartalmaz minden fontos infót. A szállás neve, helye, elérhetősége, becsekkolás és kicsekkolás. A program helyszíne, nyitva tartásása elérhetősége. Költségek összegzése stb. Érdemes a szállást és a múzeum, egyéb dolgok megtekinteni Google Street view-en kívülről, hogy könnyebben felismerd.

  Röviden, tömören ezek a tanácsaim. Jó szórakozást kívánok.

   

  Professzor helyettes 2018-07-08 19:00:27
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában