Megválaszolva

Elektromos vagy sima borotva? Melyiket ajánljátok?

Teljesen döntésképtelen vagyok, hogy melyik borotva lenne a legmegfelelőbb. Mik a tapasztalataitok az elektorom és a sima borotvával kapcsolatban, melyiket és miért használjátok?

Fanatikus tag 2018.11.12 | borosta borotva borotválkozás elektromos borotva szakáll | Gyakori kérdések » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Elektromos vagy sima borotva? Melyiket ajánljátok?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • Nem volttál teljesen egyértelmű. Nem tudjuk, hogy mire akarod használni, teljes szőrtelenítésre vagy szakállformázásra stb. De megpróbálom összefoglalni a lényeget. Az én tapasztalataim 5 év borotválkozás. Használtam mind elektromos mind pedig sima borotvát. Fontos, hogy nem mindenkinek hasonlóan reagál az arcbőré a borotválkozásra.

  Sima borotva vagy elektromos borotva?

  A téma több részre bontható és attól függ, hogy mi a célod.

  1. Nullara leborotválni.
  2. Maradhat borosta (néhány milliméter arcszőr).
  3. Formázni is szeretnéd az arcszőröd.

  1.Nullára leborotválni.
  Itt javasolt kipróbálni mindkettőt. Nem egyértelmű a döntés. Mivel lehetséges, hogy az egyik megoldás jobban bejön, mint a másik. Talán a sima borotva a rezgő vagy a körkéses borotvával szemben gyorsabb. De, hogy melyik veszi igénybe jobban az arcbőrödet az tőled illetve az adott termék minőségétől függ.

  De itt még nincs vége a lentiek is befolyásolhatják a döntésedet.

  A pénz és a környezeti teher kérdése. Rövidtávon nyilván a sima borotva éri meg, de hosszú tavon – hiszen több (tíz)ezerszer borotválkozunk életünk során – az elektromos borotva sokkal pénztárca barátabb, tartósabb és a környezeti terhe is kisebb (életciklusa lefolyása alatt).

  A 2. és a 3. esetében egyértelműen elektromos borotva a megoldás. A második esetében elég lehet kevesebb tudással és kiegészítővel rendelkező modellt választani. Míg a harmadiknál komolyabb illetve több kiegészítővel rendelkező terméket célszerű vásárolni a hatékonyság érdekében.

  Amit mindenképpen javaslok és meg kell említeni, hogy a termék minősége nagyban befolyásolja a végeredményt pénztárcától függően legalább közép alsó kategóriát érdemes megvásárolni. De talán ár / értékben a közép teteje és a felső kategória alja a legjobb.

  Professzor helyettes 2018-11-12 01:50:23
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában