Megválaszolva

1 col hány cm? Hány centiméter egy hüvelyk (col, inch, „)?

Sokszor televíziók és monitorok adatainál látom, hogy hüvelyk vagy inch? Mekkora egy hüvelyk? 1 col hány centi? 1 col hány cm?

Fanatikus tag 2018.11.25 | hüvelyk inch | Gyakori kérdések » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » 1 col hány cm? Hány centiméter egy hüvelyk (col, inch, „)?
Hozzászólok »
A válaszok (2 db)
 • 2,54 cm. A col, inch, hüvelyk amerikai mértékegység.

  1 Inch = 2,54cm
  1″ = 2,54cm

  Professzor helyettes 2018-11-25 22:35:23
  Hozzászólok »

  Az inch („) vagy col a hosszúság mértékegysége, amelyet az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és más országokban is használnak. Az inch pontos hossza 2,54 cm, ami azt jelenti, hogy 1 col (inch) egyenlő 2,54 centiméterrel. Az inch használata leginkább építészetben, szövetkészítésben, papír- és nyomdatechnikában, elektronikában és számos más iparágban elterjedt.

  A metrikus rendszerben a hosszúság alapegysége a méter, amelyet a Nemzetközi Mértékegységügyi Rendszer (SI) részeként fogadtak el. Az egyszerűség és a konzisztencia érdekében a világ nagy részén használják a metrikus rendszert, amely könnyen használható és pontosabb átváltási lehetőséget biztosít a különböző mértékegységek között. Az inch használata a világ többi részén inkább az ipari szabványokhoz és az áruk nemzetközi kereskedelméhez kapcsolódik.

  Senior tag 2023-04-01 20:48:05
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában