Megválaszolva

Hogyan legyek gazdag? Tippek és ötletek

Olyan ötletekre vagyok kíváncsi amik beváltak nektek és hasznosak. Tudom hogy gazdag, milliomos legyek, ahhoz sok erőfeszítés szükséges. Ti mit csináltok, hogy gazdagok legyetek?

Professzor helyettes 2018.11.08 | gazdag karrier milliomos pénz | Gyakori kérdések » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan legyek gazdag? Tippek és ötletek
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • A kérdező kommentje:

  Ez egy hosszú és kitartó folyamat. Egyik napról a másikra nem fog sikerülni, de ha a leniteket betartod, alkalmazod és egymásra építkezve haladsz sikerülni fog. Nekem ezek váltak be, de természetesen ezeknek „ára” van, erőfeszítéseket kell tenned, hogy betartsd és alkalmazd:

  1. Kövesd a bevételeidet és a kiadásaidat. Hiszen jól ismert az a jelenség, hogy a hónap elején (fizetéskor) az emberek úgy élnek, mint a kiskirály, de hónap végén, mint egy koldus. Ezt megelőzni úgy tudod, ha bevételeidet és a kiadásaidat együtt vizsgálod és területekre lebontva vezeted. Így könnyedén tudod vizsgálni azokat a területeket, ahol nagyon sok pénz folyik el. Illetve látni fogod azokat a területeket is, ahol feleslegesen költekezel túl. Így könnyedén tudod majd optimalizálni a kiadásaidat. Erre számtalan online és offline ingyenes / fizetős alkalmazás van, ahol tudod könnyedén vezetni.
  2. Minden hónapban pénz félrerakás. Ezt sokan csinálják, de rosszul, amint megérkezik a fizetésed először magadat fizesd ki és ne másokat (szolgáltatókat). Ez azt jelenti, hogy megérkezett a fizu tedd félre annak a minimum 20%-át és kényszerítsd magad arra, hogy a fennmaradó összegből gazdálkodd ki az adott hónapot.
  3. Vásárolj használt dolgokat. Rengeteg pénzt meg tudsz spórolni mondjuk használt ruhák vásárlásával.
  4. Járj tömegközlekedéssel vagy a legjobb kerékpárral, ha lehetséges. Környezetbarátabb mindkét megoldás sőt a kerékpározás még egészséges is.
  5. Spórolj a rezsin. Nagyon egyszerű használj annyit amennyire tényleg szükséged van. Például biztos szükséges minden nap teljesen megtöltött kád vízben megfürödni vagy elég, ha csak félig töltöd meg?
  6. Tervezd meg a napodat. Rengeteg időt el tudsz pazarolni, ha nem tervezel. Mivel a jó időmenedzsmenttel több időd marad ezáltal több dolgot tudsz megtenni.
  7. Képezd magad. „A jó pap holtig tanul” ez a gazdag és sikeres emberekre is igaz. Mindig keresik a lehetőséget, hogy jobbá váljanak abban amit éppen csinálnak. Vagy további lehetőségeket kutatnak, hogy még szélesebb legyen a portfóliójuk. Az internet világában ez nagyon könnyen megvalósítható például ott van a nyelvtanulás, mely otthonról is könnyedén megtanulható (de rengeteg kitartás kell hozzá). Hiszen rengeteg ingyenes tananyag és hanganyag megtalálható az interneten. Ezáltal újabb lehetőségek nyílnak ki számodra.
  8. Dolgozz külföldön párévet. Az Európai Unió tagja Magyarország nagyon könnyen és különböző jogi nehézségek nélkül dolgozhatsz az Uniós tagállamokban. Rengeteg tapasztalatot, új ismeretet és új kultúrát ismerhetsz meg. Mely a személyiségedet a világnézetedet és a gondolkodásodat nagyban fejlesztheti.
  Professzor helyettes 2018-11-08 21:50:23
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?