Hasznos sz√°modra?

 • 0

Hogyan legyek gazdag? Tippek és ötletek

Olyan √∂tletekre vagyok k√≠v√°ncsi amik bev√°ltak nektek √©s hasznosak. Tudom hogy gazdag, milliomos legyek, ahhoz sok erŇĎfesz√≠t√©s sz√ľks√©ges. Ti mit csin√°ltok, hogy gazdagok legyetek?

Tag 2018.11.08 | C√≠mk√©k: gazdag karrier milliomos p√©nz | Gyakori k√©rd√©sek ¬Ľ √úzlet √©s p√©nz√ľgyek ¬Ľ Karrier, fizet√©s ¬Ľ Hogyan legyek gazdag? Tippek √©s √∂tletek
Hozz√°sz√≥lok ¬Ľ
 • 1 V√°lasz

   Hasznos sz√°modra?

  • 0

  Ez egy hossz√ļ √©s kitart√≥ folyamat. Egyik napr√≥l a m√°sikra nem fog siker√ľlni, de ha a leniteket betartod, alkalmazod √©s egym√°sra √©p√≠tkezve haladsz siker√ľlni fog. Nekem ezek v√°ltak be, de term√©szetesen ezeknek ‚Äě√°ra‚ÄĚ van, erŇĎfesz√≠t√©seket kell tenned, hogy betartsd √©s alkalmazd:

  1. K√∂vesd a bev√©teleidet √©s a kiad√°saidat. Hiszen j√≥l ismert az a jelens√©g, hogy a h√≥nap elej√©n (fizet√©skor) az emberek √ļgy √©lnek, mint a kiskir√°ly, de h√≥nap v√©g√©n, mint egy koldus. Ezt megelŇĎzni √ļgy tudod, ha bev√©teleidet √©s a kiad√°saidat egy√ľtt vizsg√°lod √©s ter√ľletekre lebontva vezeted. √ćgy k√∂nnyed√©n tudod vizsg√°lni azokat a ter√ľleteket, ahol nagyon sok p√©nz folyik el. Illetve l√°tni fogod azokat a ter√ľleteket is, ahol feleslegesen k√∂ltekezel t√ļl. √ćgy k√∂nnyed√©n tudod majd optimaliz√°lni a kiad√°saidat. Erre sz√°mtalan online √©s offline ingyenes / fizetŇĎs alkalmaz√°s van, ahol tudod k√∂nnyed√©n vezetni.
  2. Minden h√≥napban p√©nz f√©lrerak√°s. Ezt sokan csin√°lj√°k, de rosszul, amint meg√©rkezik a fizet√©sed elŇĎsz√∂r magadat fizesd ki √©s ne m√°sokat (szolg√°ltat√≥kat). Ez azt jelenti, hogy meg√©rkezett a fizu tedd f√©lre annak a minimum 20%-√°t √©s k√©nyszer√≠tsd magad arra, hogy a fennmarad√≥ √∂sszegbŇĎl gazd√°lkodd ki az adott h√≥napot.
  3. Vásárolj használt dolgokat. Rengeteg pénzt meg tudsz spórolni mondjuk használt ruhák vásárlásával.
  4. J√°rj t√∂megk√∂zleked√©ssel vagy a legjobb ker√©kp√°rral, ha lehets√©ges. K√∂rnyezetbar√°tabb mindk√©t megold√°s sŇĎt a ker√©kp√°roz√°s m√©g eg√©szs√©ges is.
  5. Sp√≥rolj a rezsin. Nagyon egyszerŇĪ haszn√°lj annyit amennyire t√©nyleg sz√ľks√©ged van. P√©ld√°ul biztos sz√ľks√©ges minden nap teljesen megt√∂lt√∂tt k√°d v√≠zben megf√ľr√∂dni vagy el√©g, ha csak f√©lig t√∂lt√∂d meg?
  6. Tervezd meg a napodat. Rengeteg idŇĎt el tudsz pazarolni, ha nem tervezel. Mivel a j√≥ idŇĎmenedzsmenttel t√∂bb idŇĎd marad ez√°ltal t√∂bb dolgot tudsz megtenni.
  7. K√©pezd magad. ‚ÄěA j√≥ pap holtig tanul‚ÄĚ ez a gazdag √©s sikeres emberekre is igaz. Mindig keresik a lehetŇĎs√©get, hogy jobb√° v√°ljanak abban amit √©ppen csin√°lnak. Vagy tov√°bbi lehetŇĎs√©geket kutatnak, hogy m√©g sz√©lesebb legyen a portf√≥li√≥juk. Az internet vil√°g√°ban ez nagyon k√∂nnyen megval√≥s√≠that√≥ p√©ld√°ul ott van a nyelvtanul√°s, mely otthonr√≥l is k√∂nnyed√©n megtanulhat√≥ (de rengeteg kitart√°s kell hozz√°). Hiszen rengeteg ingyenes tananyag √©s hanganyag megtal√°lhat√≥ az interneten. Ez√°ltal √ļjabb lehetŇĎs√©gek ny√≠lnak ki sz√°modra.
  8. Dolgozz k√ľlf√∂ld√∂n p√°r√©vet. Az Eur√≥pai Uni√≥ tagja Magyarorsz√°g nagyon k√∂nnyen √©s k√ľl√∂nb√∂zŇĎ jogi neh√©zs√©gek n√©lk√ľl dolgozhatsz az Uni√≥s tag√°llamokban. Rengeteg tapasztalatot, √ļj ismeretet √©s √ļj kult√ļr√°t ismerhetsz meg. Mely a szem√©lyis√©gedet a vil√°gn√©zetedet √©s a gondolkod√°sodat nagyban fejlesztheti.
  Fanatikus tag 2018-11-08 21:50:23

  Tudod a választ? Kérdésed van?