Megválaszolva

Hogyan utaljak külföldre?

A lényeg, hogy van egy bankszámlaszámom az egyik banknál és utalnom kellene egy angol bankszámlára. Ezt hogyan tudnám megcsinálni illetve ennek milyen költségei vannak? Ez most egyszeri lesz és 50 000 Ft értékben, de elképzelhető, hogy rendszeres lesz, hogy át kell utalnom a külföldi bankszámlára.

Professzor helyettes 2018.11.08 | bank bankszámla külföld utalás | Gyakori kérdések » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan utaljak külföldre?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • A kérdező kommentje:

  Alapvetően két esetet kell megkülönböztetni, hogy egyszeri kis összegről vagy rendszeres külföldi utalásról van szó.

  Egyszeri kis összeg:
  Legegyszerűbb, ha a forint alapú számláról utalsz. Ebben az esetben, akinek utalsz attól be kell kérni az IBAN bankszámlaszámot és a bank BIC azonosítóját. Ezek alapján online bankodban vagy a bankban személyesen (ezért költséget számolhatnak fel) utalj. Természetesen az utalási költségeken kívül banki váltási költséget és az árfolyam különbözetet is meg kell fizetni.

  Egyszeri kis összegnél nem éri meg deviza számlát nyitnod.

  Rendszeres utalás külföldre:
  Fentebb említettem a deviza alapú számla jó lehet erre (viszont van számlavezetési díja, utalási költsége illetve egyéb költségek is lehetnek).

  Viszont van ennél sokkal költséghatékonyabb megoldás a Transferwise (felül át tudod állítani magyarra a nyelvet). 300 forintért tudsz utalni devizában 60 000 forintig felette csak 0,5%-ot kérnek. A rendszer lényege, hogy minden devizában van számlájuk. Ha te angliábba akarsz utalni, akkor ugye forintból fontot utalsz. Ekkor ők azt csinálják, hogy a forintodat felteszik egy magyar számlára és a fontot pedig egy angol számláról utalják át az általad megadott számlára.

  Professzor helyettes 2018-11-08 13:18:47
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?