Megválaszolva

Mekkora 1 yard?

1 yard hány méter?

Fanatikus tag 2019.01.10 | mekkora | Gyakori kérdések » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mekkora 1 yard?
Hozzászólok »
A válaszok (2 db)
 • 1 yard: 0,9144 méter, 91,44 cm. 

  Ezt a mértékegységet Az Egyesült Államokban használják.

  Professzor helyettes 2019-01-10 11:33:35
  Hozzászólok »

  Egy yard a hosszmérték angolszász egysége, ami körülbelül egyenlő 0,9144 méterrel. Ez a mértékegység széles körben használatos az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, például textiliparban, sportban és kertészeti munkákban. A yardot tovább lehet osztani hüvelykekre, amelyeket általában angol mértékegységeként használnak. Egy yardban pontosan 3 láb található, ami összesen 36 hüvelyket jelent.

  A yard mértékegység története az angol középkorba nyúlik vissza, amikor a királyi udvarokban a királyi testőrség tagjai feladata volt az úgynevezett „yard” vagy bot használata az udvarok tisztántartásához. Ez a bot volt a későbbi yard mértékegység előfutára, amelyet később hivatalosan elfogadtak az angolszász országokban.

  Az egy yardot meghatározó 36 hüvelykes hosszúság az angol hüvelyk hosszának származéka, amely az akkori királyi testőrség tagjainak az ujjperc hosszán alapult. Az angol hüvelyk ma is használatos az Egyesült Királyságban és más országokban, általában a kézművesség és a műszaki rajzok területén.

  Összességében egy yard mértékegysége körülbelül egy méternek felel meg, de az angolszász országokban széles körben használják különféle célokra, és szerves része a kultúrájuknak és történelmüknek.

  Senior tag 2023-04-02 00:31:58
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?