Megválaszolva

Mi a különbség az Oscar díj es a Golden Globe díj között?

Melyik nevesebb, mi történetük stb.?

Professzor helyettes 2017.10.27 | Golden Globe díj Oscar díj | Gyakori kérdések » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a különbség az Oscar díj es a Golden Globe díj között?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • Az alapvető különbség a kettő között, hogy a Golden Globe díjat a Hollywoodban dolgozó szakmai újságírók (HFPA, 90 fő) szavazatai alapján adják, az Oscart pedig az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) tagjai szavazata alapján. Tehát nagyon sarkítva mondhatjuk úgy is, hogy a Golden Globe a kritikusok oldaláról közelít, az Oscar pedig a filmművészeti díj.

  Ebből kifolyólag mind a jelölés, mind pedig a díj odaítélése két teljesen más folyamat.

  A díjak „értéke” is más. Az Academy Award (Oscar) számít a rangosabb elismerésnek és maga az átadó gála is sokkal nagyobb felhajtás. Viszont itt csak filmeket díjaznak (TV sorozatok és TV filmek: Emmy-díj). A Golden Globe film és TV is egyben és egy kicsit visszafogottabb a körítés.

  Mivel a Golden Globe díj kihirdetése van időben előbb, gyakran hívják az Oscar előszobájának. Amelyik film ott jól szerepel, számíthat egy két Oscarra is. Még az is előfordul, hogy a kétféle díjat a főbb kategóriákban ugyanaz a film kapja. Logikus, hiszen egy jó film minden szempontból jó.

  Tag 2017-10-31 10:26:43
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában