Megválaszolva

Mi a pancsolt szesz? Mi különbség a sima és a pancsolt szesz között?

Miben különbözik a pancsolt szesz és a valódi szesz?

Fanatikus tag 2019.03.10 | alkohol mit jelent szesz | Gyakori kérdések » Tudományok » Természettudományok » Mi a pancsolt szesz? Mi különbség a sima és a pancsolt szesz között?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • A pancsolt szeszt azokra az alkoholos italokra mondjuk, melyekkel van valami bibi.

  Ez lehet, hogy mérgező, olyan alapanyagokat tartalmaz, melyeket nem szabadna az olcsóság miatt vagy a szaktudás hiánya miatt. Az alkoholok mérgezőek, de az etil-alkohol kevésbé és ezért ezt fogyasztjuk. De előfordulhat, hogy a pancsolt szeszbe metanol kerül, mely sokkal mérgezőbb, mely elfogyasztása, belégzése vagy a bőrrel való érintkezése, akár kis mennyiségben is súlyos károsodást vagy akár halált is okozhat. A metanol-mérgezés nagyon hasonló az alkohol-mérgezéshez, ezért nagyon könnyen össze keverhető.

  A pancsolt szesz mérgező is lehet (nem mindig mérgező). De sajnos elég gyakran vannak a hírekben, hogy helytelen elkészítés vagy helytelen alapanyagok miatt a pancsolt szesz miatt meghalnak. Természetesen ez bűncselekmény! 2019-ben alig két hete India északi részén több mint 100 ember halt meg pancsolt szesz fogyasztása miatt, és nagyon sokan kerültek kórházba.

  Ennek a legegyszerűbb megelőzése a megbízható helyekről való vásárlás.

  pancsolt szesz

  Professzor helyettes 2019-03-10 16:21:17
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?