Miért hideg?

A kezem meleg szokott lenni nagyon ritkán ha kicsit hideg.

De ha ülök sokáig utána a lábfejem miért lesz hideg?

25/F nem dohányzok, néha szoktam futni meg egészségesen próbálok enni.

Újonc 2023.01.08 | | Gyakori kérdések » Miért hideg?
Hozzászólok »
A válaszok (2 db)
 • Ez teljesen normális. Az ülő helyzet okozhatja a láb hűlését, mert a vérkeringés lelassul, ezért ajánlott időről időre felállni és mozogni, hogy a vérkeringés normalizálódjon, és a lábak ne hűljenek le. A kezeinket többet mozgatjuk, mint a lábainkat így azok általában a téli időben nem szokott kihülni.

  Nekem mondhatni extrém hideg szokott lenni a lábfejem, de sokszor a kézfejem is. Egészségesen táplálkozom, nincs dohány és alkohol, rendzseresen kerékpározok és sétálok (napi 5-10km). Az orvosok sajnos ezen okok miatt elég tanácstalanok.

  Viszont a láb hűlését többféle ok is okozhatja, és az ok meghatározása fontos a megfelelő kezelés kiválasztásához.

  Ha a láb hűlését rendszeresen tapasztalod, érdemes orvoshoz fordulni, hogy kiderítsék az okot és megfelelő kezelést javasoljanak. VISZONT az általad leírtak alapján én annyira nem aggódnék, hiszen ha nem mozogsz akkor lehűlnek a végtagok.

  Professzor helyettes 2023-01-21 21:47:29
  Hozzászólok »

  A testünk hőmérsékletét számos tényező befolyásolja, például a környezeti hőmérséklet, a testmozgás, az anyagcsere és az érrendszeri reakciók. A testünk hőmérsékletének szabályozásáért az agy felelős, amely megfelelően szabályozza a test hőmérsékletét, hogy megőrizze az optimális működési szintjét.

  Ha a keze hideg, akkor az általában azt jelenti, hogy az érrendszeri reakciók miatt a véráramlás csökkent a kezedben. Ez lehet azért, mert a test hőmérséklete csökkent, vagy azért, mert az érrendszeri reakciók nem megfelelőek. Ha azonban a lábfejed hideg, akkor az általában azért van, mert a testmozgás vagy a helyzet miatt a véráramlás csökkent a lábadban.

  A testmozgás javítja az érrendszeri reakciókat, és segít a testnek meleg maradni. Ha azonban hosszú ideig ülsz, akkor az érrendszeri reakciók csökkenhetnek, mert a test nem mozog eléggé. Ezért fontos, hogy időnként felállj és mozogj, hogy javítsd az érrendszeri reakciókat, és segíts a testednek meleg maradni.

  Ha a hideg érzés rendszeresen jelentkezik, akkor érdemes konzultálni az orvossal, mert ez lehet az érrendszeri problémák jele.

  Tag 2023-03-12 19:31:58
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?