Megválaszolva

Mikor lesz Black Friday 2023-ban? Mit jelent és mi a Black Friday?

Valaki fejtse ki légy szíves.

Professzor helyettes 2023.04.10 | Black Friday | Gyakori kérdések » Üzlet és pénzügyek » Egyéb üzlet és pénzügy kérdések » Mikor lesz Black Friday 2023-ban? Mit jelent és mi a Black Friday?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • A Black Friday 2023-ban november 24-én lesz.

  A Black Friday mindig a Hálaadás ünnepét követő péntekre esik, ami az Amerikai Egyesült Államokban minden évben november negyedik csütörtökére esik. Így a Black Friday mindig november 23. és november 29. közötti péntekre esik. Tehát 2023-ban, amikor a Hálaadás ünnepe november 23-án lesz, a Black Friday november 24-én lesz. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az egyes kiskereskedők eltérő időpontokban is tartanak Black Friday akciókat, így érdemes az adott boltok hirdetéseit is figyelemmel kísérni.

  Mit jelent a Black Friday?

  A Black Friday (magyarul fekete péntek) az Amerikai Egyesült Államokban hagyományosan a Hálaadás ünnepét követő péntek, ami a karácsonyi bevásárlási szezon hivatalos kezdete. A Black Friday-en az üzletek hatalmas akciókkal és kedvezményekkel csábítják a vásárlókat, ami miatt hatalmas tömeg alakul ki az üzletekben és az áruházak környékén.

  A Black Friday kifejezést eredetileg Philadelphiában használták, ahol az áruházak a korai órákban kínáltak akciókat, amikor az utcákat és az áruházakat ellepték a vásárlók, akiknek nehézkesen tudtak átjutni a városon. Az áruházak dolgozói és a rendőrség is ezt a napot hívta a fekete pénteknek, mert az emberek tömegesen elárasztották a város központját, ami rendkívüli forgalmi helyzetet teremtett.

  A Black Friday mára az Amerikai Egyesült Államokban hagyománnyá vált, és a világ számos országában megrendezik. Az üzletek és az online kereskedők általában a legkedvezőbb árakat és akciókat kínálják ezen a napon, hogy vonzóbbá tegyék a vásárlást a karácsonyi szezonra készülődők számára. Az esemény az üzleti életben kiemelt fontosságot kapott, és a kiskereskedők és fogyasztók számára egyaránt fontos időszak lett, ami sok esetben meghatározza az egész éves forgalmukat.

  Mire figyeljünk oda Black Friday akciókkal kapcsolatban?

  Az üzletek Black Friday környékén hatalmas, csábító akciókkal vonzzák az embereket, de fontos, hogy tudatosan vásároljunk, és ne hagyjuk, hogy az akciók eltérítsenek minket a tervezett költségvetésünktől. Az akciók valós értékét is érdemes alaposan átgondolni, mivel előfordulhat, hogy az akciós árak valójában nem annyira kedvezőek, mint amilyennek a hirdetésben tűnnek.

  Az árakat könnyen összehasonlíthatjuk az akciók kezdete előtt, ha rendszeresen figyeljük a kiválasztott termékek árait. Ha ezt nem tettük meg, akkor az árellenőrző oldalak segítségével összevetve a különböző boltokban elérhető árakat, valamint a termék korábbi árait is ellenőrizhetjük az árgörbe segítségével. Így elkerülhetjük a csalódást és biztosak lehetünk abban, hogy valóban a legjobb ajánlatokat választjuk.

  Black Friday akció plakátBlack Friday akció plakát

  Senior tag 2023-04-10 13:57:53
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában