Megválaszolva

Milyen érzés, élmény volt először repülni?

Soha nem repültem még.

Senior tag 2018.06.19 | repülés | Gyakori kérdések » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Milyen érzés, élmény volt először repülni?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • Nyilván az első repülés, mint sok más dologban az első egy új érzést és élményt adott. Én először Amerikába Budapestről New Yorkba repültem odafelé 13 óra volt, visszafelé 9 óra (a föld forgása miatt). Ez egyék elég hosszú első repülés, nem feltétlenül javasolt ilyen hosszú utra menni először.

  Szép lassan kitolatott a gép majd odagurult a kifutópályához. Majd megáll, előtted van 2 kilóméter nyílegyenes aszfalt csík és vársz. Ideges vagy és nem tudod elhinni, hogy ekkora nehéz madarak hogyan tudnak fent maradni a levegőben. De te várod, hogy meginduljon a csoda. Hirtelen tompán de hangosan elkezdenek felbőgni a hajtóművel és kienged a fék majd megindulunk. A csoda megkezdődött. Bele préselődsz az ülésbe és néhány másodperc múlva a gép már el is hagyta a földet. Repülünk. A gép orra felemelkedik te alulról kb 30 fokos szögben látod az előtted ülőket és így megy az utazó magasság eléréséig. Még általában ebben a fázisban rántanak egy nagy kanyart, hogy „érezd maagad kellemesen”. Utazó magasság. Itt semmi extra nincs monoton hangos búgás van kis füldugulással párosítva, egész kibírható. De, amikor jönnek nagyobb turbulenciák és bevillan a biztonsági öv bekapcsoló led, akkor tud még érdekes lenni, hiszen egy légörvény nagyon nagyot tud rántani a gépen.

  Fontos tudni, hogy a repülés a legbiztonságosabb közlekedési forma, ezért aggódni nem kell. Én eddig hatszor repültem.

  Professzor helyettes 2018-06-19 18:51:04
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában