Megválaszolva

Mit jelent a “Wi-Fi”?

Miből tevődik össze az angol Wi-Fi szó? Minek a rövidítése?

Fanatikus tag 2019.01.18 | mit jelent Wi-Fi | Gyakori kérdések » Számítástechnika » Internet » Mit jelent a “Wi-Fi”?
Hozzászólok »
A válaszok (2 db)
 • A Wi-Fi jelentése: vezeték nélküli mikrohullámú kommunikáció. Széleskörűen elterjedt szabvány (IEEE 802.11) általános és közérthető neve. 

  A Wi jelentése: Wireless (vezeték nélküli). A rövidítést egy marketinges cég találta ki, mivel a -Fi rész nem jelent semmit, viszont a Hi-Fi szóból kiindulva eladhatóbbnak gondolták így hozzátették pluszba így megszületett a Wi-Fi szóösszetétel. Sokan úgy gondolják, hogy a Wireless Fidelity kifejezés rövidítése, de elméletileg nem.

  A szabványokról, felhasználási területekről, tokosításáról és egyéb dolgokról a Wikipédia oldalán tudsz tájékozódni.

  A hivatalos Wi-Fi logója:

  Wi-Fi

  Professzor helyettes 2019-01-18 11:35:18
  Hozzászólok »

  A Wi-Fi technológia az egyik legelterjedtebb vezeték nélküli adatátviteli technológia a világon. A Wi-Fi lehetővé teszi az eszközök közötti vezeték nélküli kommunikációt, amely rendkívül kényelmes és hasznos az otthonokban, irodákban, repülőtereken, kávézókban, bevásárlóközpontokban és más helyeken, ahol az internet hozzáférhetővé tételének igénye van.

  A Wi-Fi technológia egy rádiófrekvenciás átviteli rendszeren alapul, amely a 2,4 GHz és az 5 GHz-es frekvenciákra van beállítva. Az eszközök Wi-Fi vevővel és adóval rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a kommunikációt a Wi-Fi hálózatokon keresztül. Az eszközök csatlakozása a hálózathoz általában a Wi-Fi-nevű helyi hálózati szolgáltatás (SSID) keresésével és kiválasztásával történik, majd a hozzáférési jelszó megadásával.

  A Wi-Fi technológia rendkívül hasznos az internethez való hozzáférés biztosítása mellett, mivel lehetővé teszi az adatok gyors és hatékony megosztását az eszközök között, és ezáltal növeli a produktivitást és a kényelmet. Azonban a Wi-Fi használatának biztonsága és megbízhatósága is fontos szempont, és ajánlott biztonsági beállításokat alkalmazni, például jelszóvédelmet, tűzfalakat és más védelmi intézkedéseket.

  Professzor helyettes 2023-04-01 20:31:51
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?