Megválaszolva

Mit jelent hogy SMART TV?

Rengeteg TV-n azt látom, hogy SMART TV, de pontosan mit is jelent? Milyen funkciókat jelent?

Senior tag 2018.12.03 | SMART TV TV | Gyakori kérdések » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mit jelent hogy SMART TV?
Hozzászólok »
A válaszok (2 db)
 • Alapvetően a különbség az, mint a „buta” telefon és az okos telefon között. A smart tv-n tudsz alkalmazásokat használni, az internethez tudsz csatlakozni kábelen vagy WiFi-n.

  Alkalmazások lehet:

  • TV Stream szolgáltatás (Netflix, Amazon Prime Video stb.)
  • YouTube
  • Közösségi kliensek (Facebook, Twitter stb.)
  • Böngésző
  • Média lejátszó
  • Játékok stb.
  • Természetesen az App Store-ból még számtalan alkalmazást tudsz letölteni.

   

  Több fajta operációs rendszerrel vannak ellátva. Pl.  Android TV, Tizen – Samsung, webOS – LG. Nyilván rendszerenként eltérő funkciókkal és tudással. Érdemes vásárlás előtt alaposabban megnézni, hogy melyik rendszer mit tud.

  Van melyiket hangvezérelve is tudod irányítani.

  Csatlakoztatni tudod a telefonodat a TV-vel.

  Javasolt amúgy vezeték nélküli billentyűzettel használni főleg, ha böngészel is, mert fájdalmas gépelni a távirányító segítségével.

  Professzor helyettes 2018-12-03 00:43:24
  Hozzászólok »

  Egy SMART TV egy olyan televízió, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy internetkapcsolaton keresztül hozzáférjenek számos szolgáltatáshoz és alkalmazáshoz. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók képesek streamelni videókat és zeneszámokat online szolgáltatásokról, például Netflix, YouTube vagy Spotify szolgáltatóktól. Ezenkívül a SMART TV-k lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy böngésszenek az interneten, használják a közösségi média platformokat, és még játékokat is játszanak a TV-n.

  A SMART TV-k egyik jellemzője az operációs rendszer, amely lehetővé teszi a különböző alkalmazások és szolgáltatások futtatását. Az egyik legnépszerűbb operációs rendszer az Android TV, amelyet a Google fejlesztett ki. Az Android TV lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a Google Play áruházhoz, ahol számos alkalmazás és játék található.

  Egy másik jellemzője a SMART TV-knek az, hogy csatlakoztathatók más eszközökhöz, például okostelefonokhoz, tabletekhez és számítógépekhez. Ezt lehetővé teszik az olyan funkciók, mint a Bluetooth, az NFC és a Wi-Fi. Így a felhasználók könnyedén megoszthatják a képeket, videókat és zenéket az eszközeik között, és még vezérelni is tudják a TV-t az okostelefonjukról.

  A SMART TV-k nagyszerű lehetőséget kínálnak a felhasználóknak, hogy a hagyományos televíziózás mellett számos más szolgáltatáshoz és alkalmazáshoz is hozzáférjenek, és egyszerűen kezelhessék a különböző eszközeiket.

  Senior tag 2023-04-01 21:11:29
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?