Hasznos sz√°modra?

 • 0

Mit rajzoljak? Rajz ötletek?

Sokszor √∂tlettelen vagyok, hogy mit rajzoljak. Nagyon szeretek rajzolni, de nagyon nehezen j√∂n meg az ihlet. √Āltal√°ban az interneten l√°that√≥ k√©peket szoktam rajzolni. K√©rlek, adjatok √∂tleteket, t√©m√°kat. Illetve mit rajzoljak, amikor unatkozom?

Fanatikus tag 2019.01.07 | C√≠mk√©k: rajz | Gyakori k√©rd√©sek ¬Ľ Kult√ļra √©s k√∂z√∂ss√©g ¬Ľ MŇĪv√©szetek ¬Ľ Mit rajzoljak? Rajz √∂tletek?
Hozz√°sz√≥lok ¬Ľ
 • 1 V√°lasz

   Hasznos sz√°modra?

  • 0

  Nem olyan egyszerŇĪ meghat√°rozni, hogy mit rajzolj, mert p√©ld√°ul azt sem tudom, hogy milyen a rajzol√°si szinted √©s mit szeretsz. De ettŇĎl f√ľggetlen√ľl felsorolok k√∂nnyebb √©s nehezebb dolgokat is neked. A legegyszerŇĪbb rajzold azt, amit szeretsz.

  Témák:

  • Komplett h√°zt√∂mb√∂ket rajzolj meg √©s minim√°lisan a mellette l√©vŇĎ h√°zak fele-fele is l√°tsz√≥djon. Izgalmas m√©g, amikor ezt alkalmazod mondjuk sarki h√°zra.
  • Nagyobb terek, t√∂bb h√°z 3-5 rajzol√°sa a perspekt√≠v√°k √©s a t√©r√©rz√©k fejleszt√©se √©rdek√©ben.
  • TetŇĎrŇĎl rajzolni a h√°ztetŇĎket. Egy 10 emeletesrŇĎl kifejezetten j√≥ √©s √©lvezetes. (de √≥vatosan!)
  • √ČlŇĎ modell ut√°n rajzolni (sokkal nehezebb, mintha k√©p alapj√°n csin√°ln√°d, hiszen az √©lŇĎ az izeg-mozog).
  • Ragadj ki egy-egy r√©szletet √©s azt rajzold √©s elemezd alaposan. P√©ld√°ul k√©z, l√°bfej, arc, bej√°rati ajt√≥, aut√≥ l√°mp√°ja.
  • T√°jk√©p
  • Amit tal√°lsz otthon t√°rgyakat helyezd random m√≥don egym√°sra, egym√°s mell√© √©s rajzold azt.
  • Karikat√ļra

  Hasznos infók

  Helysz√≠n: elŇĎsz√∂r is nagyon aj√°nlom neked, hogy rajzolj a szabadban, nyilv√°n ny√°ron egyszerŇĪbb, mert akkor meleg van, de t√©len sem kivitelezhetetlen. Hihetetlen sok elŇĎnye van annak, hogy kint a szabadban rajzolsz p√©ld√°ul a friss levegŇĎ, sokkal kreat√≠vabb √©n kint illetve az eg√©sz √©rz√©sre nagyon megnyugtat√≥ √©s felszabad√≠t√≥.

  Perspekt√≠va: 2 sz√∂get √©rdemes elker√ľlni, ha csak hobbib√≥l rajzolsz, mivel nem lesz izgalmas a v√©geredm√©ny √©s rajzolni is unalmas. P√©ld√°ul egy modellt vagy b√°rmit teljesen szembŇĎl vagy teljesen oldalr√≥l rajzolni. Aj√°nlom szinte az √∂sszes m√°sik sz√∂get sokkal izgalmasabb lesz rajzolni √©s a rajzi l√°tv√°ny is sokkal jobb lesz a v√©g√©n.

  RE: Mit rajzoljak? Rajz ötletek?

  Technika: nyilv√°n kb mindenki grafittal kezdi, de a grafit unalmas √©s mondjuk nagy ter√ľleteket ‚Äěkifesteni‚ÄĚ vele el√©g macer√°s. Javaslom a kreat√≠v felfedez√©st a technik√°k k√∂z√∂tt. Pl. pasztel zs√≠rkr√©ta, sima zs√≠rkr√©ta, sz√©n stb. Nekem a sz√©n nagyon-nagyon bej√∂tt ebbŇĎl is a nem t√∂m√∂r√≠tett, hanem a sima √°gsz√©n. Nekem az a technik√°m p√©ld√°ul a modell rajzol√°skor, hogy grafittal felv√°zolom az alakot √©s a h√°tteret ezut√°n √°gsz√©nnel ‚Äěkiszinezem‚ÄĚ √©s ronggyal elmasz√°lva √°tmenetet csin√°lok, majd a kont√ļrt vagy a s√∂t√©tebb helyeket t√∂m√∂r√≠tett sz√©nnel kih√ļzom. Sz√©nnel csak rec√©sebb, bord√°zottabb pap√≠ron √©rdemes haszn√°lni! P√©ld√°ul Ingres pap√≠r ezt a pap√≠rt √©s az √°gszenet mŇĪv√©sz boltban lehet kapni.

  RE: Mit rajzoljak? Rajz ötletek?

  Méret: A/4-ben szoktak kezdeni az emberek, de igazán megéri nagyobbra lépni és felfedezni. A/3-at én már nagyon kicsinek összezártnak érzem Igazán a B/2 vagy A/2-es méreteket szeretem.

  N√©h√°ny sz√©n rajzom. Nyilv√°n van m√©g hova fejlŇĎdni, de im√°dok ilyen technik√°val rajzolni. 0-r√≥l 2 √©v alatt jutottam ide. √ČlŇĎ modell ut√°n t√∂rt√©nt a rajz, 2 √≥ra volt r√°, B/2.

  RE: Mit rajzoljak? Rajz ötletek?

  RE: Mit rajzoljak? Rajz ötletek?

  Fanatikus tag 2019-01-08 00:26:01

  Tudod a választ? Kérdésed van?