Megválaszolva

Mit rajzoljak? Rajz ötletek?

Sokszor ötlettelen vagyok, hogy mit rajzoljak. Nagyon szeretek rajzolni, de nagyon nehezen jön meg az ihlet. Általában az interneten látható képeket szoktam rajzolni. Kérlek, adjatok ötleteket, témákat. Illetve mit rajzoljak, amikor unatkozom?

Senior tag 2019.01.07 | rajz | Gyakori kérdések » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit rajzoljak? Rajz ötletek?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • Mit rajzoljak? Nem olyan egyszerű meghatározni, hogy mit rajzolj, mert például azt sem tudom, hogy milyen a rajzolási szinted és mit szeretsz. De ettől függetlenül felsorolok könnyebb és nehezebb dolgokat is neked. A legegyszerűbb rajzold azt, amit szeretsz.

  Témák, talán ad egy kis ihletet, hogy mit rajzolj:

  • Komplett háztömböket rajzolj meg és minimálisan a mellette lévő házak fele-fele is látszódjon. Izgalmas még, amikor ezt alkalmazod mondjuk sarki házra.
  • Nagyobb terek, több ház 3-5 rajzolása a perspektívák és a térérzék fejlesztése érdekében.
  • Tetőről rajzolni a háztetőket. Egy 10 emeletesről kifejezetten jó és élvezetes. (de óvatosan!)
  • Élő modell után rajzolni (sokkal nehezebb, mintha kép alapján csinálnád, hiszen az élő az izeg-mozog).
  • Ragadj ki egy-egy részletet és azt rajzold és elemezd alaposan. Például kéz, lábfej, arc, bejárati ajtó, autó lámpája.
  • Tájkép
  • Amit találsz otthon tárgyakat helyezd random módon egymásra, egymás mellé és rajzold azt.
  • Karikatúra

  Hasznos infók

  Helyszín: először is nagyon ajánlom neked, hogy rajzolj a szabadban, nyilván nyáron egyszerűbb, mert akkor meleg van, de télen sem kivitelezhetetlen. Hihetetlen sok előnye van annak, hogy kint a szabadban rajzolsz például a friss levegő, sokkal kreatívabb én kint illetve az egész érzésre nagyon megnyugtató és felszabadító.

  Perspektíva: 2 szöget érdemes elkerülni, ha csak hobbiból rajzolsz, mivel nem lesz izgalmas a végeredmény és rajzolni is unalmas. Például egy modellt vagy bármit teljesen szemből vagy teljesen oldalról rajzolni. Ajánlom szinte az összes másik szöget sokkal izgalmasabb lesz rajzolni és a rajzi látvány is sokkal jobb lesz a végén.

  RE: Mit rajzoljak? Rajz ötletek?

  Technika: nyilván kb mindenki grafittal kezdi, de a grafit unalmas és mondjuk nagy területeket „kifesteni” vele elég macerás. Javaslom a kreatív felfedezést a technikák között. Pl. pasztel zsírkréta, sima zsírkréta, szén stb. Nekem a szén nagyon-nagyon bejött ebből is a nem tömörített, hanem a sima ágszén. Nekem az a technikám például a modell rajzoláskor, hogy grafittal felvázolom az alakot és a hátteret ezután ágszénnel „kiszinezem” és ronggyal elmaszálva átmenetet csinálok, majd a kontúrt vagy a sötétebb helyeket tömörített szénnel kihúzom. Szénnel csak recésebb, bordázottabb papíron érdemes használni! Például Ingres papír ezt a papírt és az ágszenet művész boltban lehet kapni.

  RE: Mit rajzoljak? Rajz ötletek?

  Méret: A/4-ben szoktak kezdeni az emberek, de igazán megéri nagyobbra lépni és felfedezni. A/3-at én már nagyon kicsinek összezártnak érzem Igazán a B/2 vagy A/2-es méreteket szeretem.

  Néhány szén rajzom. Nyilván van még hova fejlődni, de imádok ilyen technikával rajzolni. 0-ról 2 év alatt jutottam ide. Élő modell után történt a rajz, 2 óra volt rá, B/2.

  RE: Mit rajzoljak? Rajz ötletek?

  RE: Mit rajzoljak? Rajz ötletek?

  Professzor helyettes 2019-01-07 23:36:51
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában