Megválaszolva

Pénzutalása külföldről, pénz küldése külföldről haza? Hogyan?

Külföldön élek, Németországban. Szeretnék a családomnak segíteni, ezért külföldről pénzt utalnék haza. Tudom, hogy a bankok illetve az egyéb pénzküldési lehetőségek elég költségesek. Mit javasoltok, külföldön élő honfitársaim ti hogy küldtök külföldről haza pénzt?

Senior tag 2019.02.13 | bank külföld TransferWise utalás | Gyakori kérdések » Üzlet és pénzügyek » Egyéb üzlet és pénzügy kérdések » Pénzutalása külföldről, pénz küldése külföldről haza? Hogyan?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • Üdvözletem honfitárs. Én is külföldről utalok haza pénzt, Angliából. Jól látod, a banki és egyéb szolgáltatások eléggé költségesek tudnak lenni.

  Nekem a legjobban a Transferwise szolgáltatása jött be – ha ennek a kupon link segítségével regisztrálsz, akkor az első £500 értékig az utalás ingyen lesz – ennél olcsóbbat még nem találtam.

  Röviden ennyit kell tudni az árairól: 300 forintért tudsz utalni devizában 60 000 forintig felette csak 0,5%-ot kérnek. A rendszer lényege, hogy minden devizában van számlájuk. Ha te Németországból akarsz utalni, akkor ugye euróból forintot utalsz. Ekkor ők azt csinálják, hogy az euródat felteszik egy német számlára és a forintot pedig egy magyar számláról utalják át az általad megadott számlára. (Eddig több millió forint értékben utaltam haza a Transferwise segítségével, így spórolva meg nagyon sok feláras váltási és egyéb költségeket.)

  Sokkal jobban megéri így utalni, mint a készpénzt haza hozni és itt átváltani, hiszen akkor ennél is magasabb költséggel kell számolni.

  Professzor helyettes 2019-02-13 16:08:53
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?