Van valami magyarázat arra, hogy sokszor a kis testű kutyák a „legharciasabbak”?

Felfoghatatlan számomra, hogy a 2 kilós kis vakarcsok miért olyan forró fejűek :D.

Senior tag 2017.11.10 | | Gyakori kérdések » Állatok » Kutyák » Van valami magyarázat arra, hogy sokszor a kis testű kutyák a „legharciasabbak”?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • A kis testű kutyák általában nagyon érzékenyek és odaadóak a tulajdonosaikkal szemben, és gyakran nagyon védelmezőek lehetnek velük szemben. Azonban, amikor egy kis testű kutya találkozik egy nagyobb vagy ismeretlen kutyával, az ösztönei által vezérelve hajlamos lehet harcias viselkedésre.

  Ez azért lehet, mert a kis testű kutyák gyakran úgy érzik, hogy meg kell védeniük magukat a nagyobb és erősebb kutyákkal szemben, és ezért hajlamosak agresszív viselkedésre. Emellett a kis testű kutyák gyakran úgy érzik, hogy nagyobbaknak kell mutatniuk magukat, mint amilyenek valójában, hogy megvédjék magukat.

  Azonban fontos megjegyezni, hogy a kis testű kutyák agresszív viselkedése nem mindig elfogadható, és a tulajdonosoknak meg kell tanítaniuk őket a megfelelő viselkedésre, és megakadályozniuk, hogy harcos viselkedést tanuljanak meg. A megfelelő szocializáció és képzés segíthet a kis testű kutyák agresszív viselkedésének megelőzésében és a megfelelő viselkedés kialakításában.

  Tag 2023-03-12 19:28:17
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?