Hasznos számodra?

  • 0

Megválaszolva

Az otthoni használt sütőolajjal, étolajjal mit csináltok?

Általában lehúzzuk a WC-ben, de ez dugulást és koszt eredményez. Mit javasoltok?

Fanatikus tag 2018.06.17 | étolaj sutőolaj | Gyakori kérdések » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az otthoni használt sütőolajjal, étolajjal mit csináltok?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)

    Hasznos számodra?

  • 0
A legjobb válasz

A legfontosabb, hogy csapba, (utcai) lefolyóba, csatornába, WC-be szigorúan NEM szabad önteni a fáradt olajat. Helyette van két lehetőség, az egyik, hogy egy műanyag flakonba gyűjtöd majd, amikor megtelt kidobod a kukába (így is sokkal de sokkal környezet barátabb, mint a lefolyóba öntés)., a másik a lentebb kifejtett MOL gyűjtőedénykék. Mivel iszonyat környezetszennyező, egy liter olaj közel ezer négyzetméternyi területet is be tud szennyezni! Továbbá nagyon könnyen el tudja dugítani helyben a te lefolyódat, WC-det arról nem is beszélve, ha helyben nálad nem jelentkezett az eldugulás, de a csatornákba illetve a víztisztító üzemekben iszonyatos károkat tudnak tenni.

MOL FÁRADT OLAJ ÁTVÉTEL

Szabaduljon meg egyszerűen a fáradt olajától! Segítünk benne!

A kenőanyagokban a felhasználás során szennyeződések halmozódhatnak fel, amelyek az egészségre, környezetre nézve kockázatot jelentenek. Egy liternyi fáradt olaj egymillió liter édesvizet, azaz körülbelül 50 ember évi ivóvízkészletét változtathatja szennyvízzé. Vízbe kerülve, annak tetején szétterülve megakadályozza az oxigénáramlást, s így súlyos károkat okozhat a növény- és állatvilágban.
Mi begyűjtjük és újrahasznosítjuk

Elkötelezettek vagyunk a működésünkből és termékeink felhasználásából származó környezeti hatások csökkentése mellett, így biztosítjuk a fáradt olaj és a kapcsolódó veszélyes hulladékok begyűjtését és ártalmatlanítását.
Fáradt olaj leadással kapcsolatos tudnivalók

  • Töltőállomásainkon kizárólag lakossági eredetű fáradt olajat veszünk át
  • Legfeljebb 10 literes kiszerelésben adható le
  • Kérjük, közvetlenül a személyzetnek adja át

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső fáradt olaj átvevő helyet! Helyszínek.

RE: Az otthoni használt sütőolajjal, étolajjal mit csináltok?

Minden ami jó és hasznos ügy, támogatásra érdemes. A környezetvédelem különösen fontos kérdés, és ez okos gondolat. Ez a kanna az otthoni használt sütőolaj tárolására alkalmas. Ezek a kannák a MOL-kutakon kérhetők és ott vissza is veszik. Használjuk, értünk van.

 

Professzor helyettes 2018-06-17 12:37:16
Hozzászólok »

Tudod a választ? Kérdésed van?