Megválaszolva

Az új csillagjegy miatt változott a horoszkóp?

Úgy olvastam valahol, hogy nem 12, hanem 13 csillagjegy van.

Bár én nem hiszek a horoszkópokban, de körülöttem páran igen. Viszont a horoszkópban szinte mindig a 12 szerint csinálják az elemzéseket, kihagyják a 13.-at. Akkor most mi a hivatalos.

Újonc 2017.06.16 | csillagjegy | Gyakori kérdések » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Az új csillagjegy miatt változott a horoszkóp?
Hozzászólok »
A válaszok (2 db)
 • Az első körben válasszuk szét a tudományos tényeket és az emberi hiedelmeken alapuló rendszert.

  Az asztronómia a csillagok állásával foglalkozó valódi tudomány. Munkájuk eredményei, megállapításaik semmilyen hatással nincsenek az emberek életére.
  Az asztrológia pedig az emberi hiedelmen alapuló rendszer, mely nélkülözi a tudományosságot és a csillagok állásához emberi tulajdonságokat, jelen vagy jövőbeni történéseket köt.

  Több ezer évvel ezelőtt, az akkor élő ember, már nagyjából felismerte a holdciklusokat. Mivel azok tudományos ismeretek nélkül is szemmel láthatóan mérhetők. Nosza, fel is osztotta 12 ciklusra az életét. Ez lett a most ismert év és a hónapok.
  Azt is nagyjából látták, hogy van 13 csillagkép és a nap a 12 holdciklus alatt elhalad ezek előtt a csillagképek előtt. Viszont kényelmetlen volt, hogy a két szám nem egyezik, ezért egyet (Kigyótartó) egyszerűen kihagytak belőle.

  És még ezután sem volt minden rendben. Ugyanis a nap nem egységesen ugyanannyi ideig van az adott csillagkép előtt, hanem több-kevesebb ideig. Például a Szűz csillagjegy 44 napig tart, a Skorpió pedig 7 napig. Ezzel nem törődve kialakították a ma ismert/elfogadott horoszkópot, 12 egyforma egységgel.

  És innentől már csak hozzá kellett rendelni egy hiedelem rendszert. A 12 csillagjegyhez emberi tulajdonságokat, viselkedést, jóslást és hitrendszert. Melyet az akkori ember tényként kezelt, és a mostani társadalomban is van erre fogékony közösség.

  Tag 2017-06-16 09:44:05
  Hozzászólok »
  A kérdező kommentje:

  Aha, értem.

  Újonc 2017-06-16 09:47:51
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában