Hasznos sz√°modra?

 • 0

Az √ļj csillagjegy miatt v√°ltozott a horoszk√≥p?

√ögy olvastam valahol, hogy nem 12, hanem 13 csillagjegy van.

B√°r √©n nem hiszek a horoszk√≥pokban, de k√∂r√ľl√∂ttem p√°ran igen. Viszont a horoszk√≥pban¬†szinte mindig a 12 szerint csin√°lj√°k az elemz√©seket, kihagyj√°k a 13.-at. Akkor most mi a hivatalos.

√öjonc 2017.06.16 | C√≠mk√©k: csillagjegy | Gyakori k√©rd√©sek ¬Ľ Ezot√©ria ¬Ľ Asztrol√≥gia, horoszk√≥p ¬Ľ Az √ļj csillagjegy miatt v√°ltozott a horoszk√≥p?
Hozz√°sz√≥lok ¬Ľ
 • 2 V√°lasz

   Hasznos sz√°modra?

  • 1

  Az elsŇĎ k√∂rben v√°lasszuk sz√©t a tudom√°nyos t√©nyeket √©s az emberi hiedelmeken alapul√≥ rendszert.

  Az asztronómia a csillagok állásával foglalkozó valódi tudomány. Munkájuk eredményei, megállapításaik semmilyen hatással nincsenek az emberek életére.
  Az asztrol√≥gia pedig az emberi hiedelmen alapul√≥ rendszer, mely n√©lk√ľl√∂zi a tudom√°nyoss√°got √©s a csillagok √°ll√°s√°hoz emberi tulajdons√°gokat, jelen vagy j√∂vŇĎbeni t√∂rt√©n√©seket k√∂t.

  T√∂bb ezer √©vvel ezelŇĎtt, az akkor √©lŇĎ ember, m√°r nagyj√°b√≥l felismerte a holdciklusokat. Mivel azok tudom√°nyos ismeretek n√©lk√ľl is szemmel l√°that√≥an m√©rhetŇĎk. Nosza, fel is osztotta 12 ciklusra az √©let√©t. Ez lett a most ismert √©v √©s a h√≥napok.
  Azt is nagyj√°b√≥l l√°tt√°k, hogy van 13 csillagk√©p √©s a nap a 12 holdciklus alatt elhalad ezek elŇĎtt a csillagk√©pek elŇĎtt. Viszont k√©nyelmetlen volt, hogy a k√©t sz√°m nem egyezik, ez√©rt egyet (Kigy√≥tart√≥) egyszerŇĪen kihagytak belŇĎle.

  √Čs m√©g ezut√°n sem volt minden rendben. Ugyanis a nap nem egys√©gesen ugyanannyi ideig van az adott csillagk√©p elŇĎtt, hanem t√∂bb-kevesebb ideig. P√©ld√°ul a SzŇĪz csillagjegy 44 napig tart, a Skorpi√≥ pedig 7 napig. Ezzel nem t√∂rŇĎdve kialak√≠tott√°k a ma ismert/elfogadott horoszk√≥pot, 12 egyforma egys√©ggel.

  √Čs innentŇĎl m√°r csak hozz√° kellett rendelni egy hiedelem rendszert. A 12 csillagjegyhez emberi tulajdons√°gokat, viselked√©st, j√≥sl√°st √©s hitrendszert. Melyet az akkori ember t√©nyk√©nt kezelt, √©s a mostani t√°rsadalomban is van erre fog√©kony k√∂z√∂ss√©g.

   Hasznos sz√°modra?

  • 0
  A k√©rdezŇĎ kommentje:

  Aha, értem.

  √öjonc 2017-06-16 09:47:51

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonl√≥ k√©rd√©sek a kateg√≥ri√°ban