Megválaszolva

Mi az OM azonosító és az Oktatási azonosító? Hol találom?

Melyik melyik és hol találom meg?

Fanatikus tag 2018.11.17 | oktatási azonosító OM azonosító OM kód | Gyakori kérdések » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb közoktatás, tanfolyam kérdések » Mi az OM azonosító és az Oktatási azonosító? Hol találom?
Hozzászólok »
A válaszok (2 db)
 • A félreértések elkerülése végett:

  Oktatási azonosító: 11 számjegyből áll.
  OM kód (azonosító): 6 számjegyből áll.

  A kettő nem ugyanaz.
  – Az Oktatási azonosító a tanulóknak és a pedagógusoknak van így az oktatási azonosító lekérdezése nem lehetséges.
  – OM kód (azonosító) az intézmények kódját takarja (OM kód kereső).

  Természetesen ezek a számok segítségével bennünket illetve az intézményeket tudják azonosítani a különböző nyilvántartásokban és természetesen ezek egyediek.

  Az Oktatási azonosító mindig 7-es számmal kezdődik. Illusztráció, hogy megtaláld:

  Oktatási azonosító

  Professzor helyettes 2018-11-17 21:03:05
  Hozzászólok »

  Az OM azonosító (vagy OM kód) egy hat jegyű szám, amely az általános iskolákat, középiskolákat és óvodákat egyedileg azonosítja Magyarországon. Ez az azonosító rendszer az Emberi Erőforrások Minisztériuma által használatos az intézmények azonosítására. Az OM azonosító fontos szerepet játszik az oktatásügyben, mert az intézmények feladatai közé tartozik az intézmények egyedi azonosítása, nyomon követése, valamint a folyamatos nyilvántartás vezetése.

  Az OM azonosító megtalálható a diák érettségi vagy középiskolai bizonyítványában, valamint általában az intézmény weboldalán is. Az OM azonosító hasznos lehet az intézmények kiválasztásakor, az átjárhatóság ellenőrzésére, és az iskolai nyilvántartások összehasonlítására.

  Fontos megjegyezni, hogy az OM azonosítót nem szabad összetéveszteni az oktatási azonosítóval, ami egy 11 jegyű szám. Az oktatási azonosító kizárólag az oktatási intézményekhez kapcsolódó tanulók, diákok és oktatók azonosítására szolgál.

  Az OM azonosító lekérdezése az Oktatási Hivatal weboldalán keresztül lehetséges. Itt a keresőmezőbe beírva az intézmény nevét vagy az OM azonosítót, meg lehet találni az intézményt, és több információt is megtudhatunk róla.

  Senior tag 2023-04-06 21:29:37
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában