Megválaszolva

SOS! Mit csináljak, ha nagyon fáj a fogam??

Már két napja nagyon fáj a fogam. Eddig nem volt baja, de most iszonyat. Kicsit be is van dagadva. Mit csináljak?

Fanatikus tag 2018.11.12 | fog fogfájás | Gyakori kérdések » Egészség » Fogak, szájápolás » SOS! Mit csináljak, ha nagyon fáj a fogam??
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • Először is vegyél be fájdalom csillapítót. Nekem a cataflam vált be. Gyógyszertárba vény nélkül a dulo vehető meg, melynek a hatóanyaga 25mg. Ha nagy a baj jobb, ha van vényköteles 50mg-os. Nagyon ügyelj rá, hogy 4 óránként vegyél be 1db-ot maximum. Nagyon sok folyadékkal. Cataflammal ésszel, mert tönkre teheti a gyomrod például ki is lyukaszthatja, ha nem tartod be a fentieket.

  Az is segíthet, ha jégakut helyezel kívülről az érintett területre. De figyelj arra, hogy tedd bele a jégakut valamilyen szövetbe, mert különben nem csak fog fájásod lesz, mivel be is gyulladhat a csont. Illetve figyelj rá oda, hogy túl sokat egyszerre ne legyen rajta az említett ok miatt.

  Moss fogat alaposan. A fájdalmas területének is.

  Ezután próbálj meg eljutni fogorvoshoz minél előbb. Nagyon fontos, hogy ne hagyd csak úgy magara a fog fájást mondván majd elmúlik. Orvos vizsgálja meg es ő döntse el, hogy mit kell / lehet vele kezdeni.

  A megelőzésben nagyon sokat segít a rendszeres, 2-3 naponta a fogselyem használata. Ennek is meg van a jó technikája. Továbbá a rendszeres fogmosás illetve az sem mindegy, hogy mit táplálkozol (édességek stb.). Vigyázz a fogadra, mivel annak pótlása nagyon drága es fájdalmas továbbá tapasztalhatod elég fájdalmas tud lenni, ha baj van.

  Professzor helyettes 2018-11-12 19:52:29
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?

  • Hasonló kérdések a kategóriában