Légy jó mindhalálig

Jó napot kívánok!

Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című régényével kapcsolatban lenne kérdésem.

Nyilas Misiről kell írnom egy fogalmazást. Minek kell benne lennie? Milyen legyen a szerkezete?

Valaki esetleg tudna segíteni?

Előre is köszönöm!

Üdv.: Lu

 

Újonc 2023.01.02 | | Gyakori kérdések » Légy jó mindhalálig
Hozzászólok »
A válaszok (2 db)
 • A fogalmazásnak a Nyilas Misi karakterét kell bemutatnia, valamint a regényben betöltött szerepét. A szerkezet lehet például a következő:

  1. Bevezetés: A regény rövid összefoglalása, és Nyilas Misi szerepének bemutatása a történetben.
  2. Nyilas Misi karakterének leírása: Ebben a részben leírhatod Nyilas Misi fizikai és lelki jellemzőit, valamint a regényben megmutatott viselkedését és cselekedeteit.
  3. Nyilas Misi szerepe a regényben: Ebben a részben leírhatod, hogyan formálja Nyilas Misi a történetet, milyen hatással van a többi szereplőre és milyen konfliktusokat old meg.
  4. Nyilas Misi jelentősége a regénynek: Ebben a részben leírhatod, hogy mit jelent Nyilas Misi a regénynek, mit üzen az ő karaktere és szerepe, és hogy milyen tanulságokat vonhatunk le az ő történetéből.
  5. Záró gondolatok: A fogalmazás végén egy rövid összefoglalást adhatsz Nyilas Misi karakteréről és szerepéről a regényben, és a saját véleményedet is megoszthatod a karakterrel kapcsolatban.

  Fontos, hogy a fogalmazásodban idézz részleteket a regényből, hogy alátámasszuk a leírtakat, és hogy személyesebb, hitelesebb legyen a fogalmazás.

  Professzor helyettes 2023-01-21 21:51:22
  Hozzászólok »

  Móricz Zsigmond „Légy jó mindhalálig” című regénye a 20. századi magyar irodalom egyik legismertebb és legfontosabb műve. A regény főhőse, Nyilas Misi egy szegény, de jólelkű fiú, aki nehéz körülmények között él, de mindig igyekszik segíteni másokon. Ha egy fogalmazást kell írnod Nyilas Misiről, akkor az alábbi dolgoknak kell benne szerepelniük:

  1. Karakterleírás: Nyilas Misi személyiségének bemutatása, hogy milyen jellemvonásokkal rendelkezik, milyen értékeket képvisel, és hogyan viszonyul a környezetéhez.

  2. Cselekedetei: Azok a tettek és cselekedetek, amelyeket Nyilas Misi a regény során végrehajt, hogy segítsen másokon, és hogyan hatnak ezek a tettek másokra.

  3. Konfliktusok: Azok a konfliktusok, amelyekkel Nyilas Misi szembesül a regény során, és hogyan oldja meg ezeket a konfliktusokat.

  4. Üzenet: A regény üzenetének bemutatása, amely szerint a jó cselekedetek és az emberiesség mindig fontosabbak, mint a szegénység vagy a társadalmi helyzet.

  A fogalmazás szerkezete lehet például az alábbi:

  1. Bevezetés: A regény és a főhős bemutatása.

  2. Karakterleírás: Nyilas Misi személyiségének bemutatása, hogy milyen jellemvonásokkal rendelkezik, milyen értékeket képvisel, és hogyan viszonyul a környezetéhez.

  3. Cselekedetei: Azok a tettek és cselekedetek, amelyeket Nyilas Misi a regény során végrehajt, hogy segítsen másokon, és hogyan hatnak ezek a tettek másokra.

  4. Konfliktusok: Azok a konfliktusok, amelyekkel Nyilas Misi szembesül a regény során, és hogyan oldja meg ezeket a konfliktusokat.

  5. Üzenet: A regény üzenetének bemutatása, amely szerint a jó cselekedetek és az emberiesség mindig fontosabbak, mint a szegénység vagy a társadalmi helyzet.

  6. Összefoglalás: A fogalmazás összefoglalása, és a regény jelentőségének kiemelése.

  Remélem, hogy ezek az információk segítenek a fogalmazás írásában!

  Tag 2023-03-12 19:34:42
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?