Légy jó mindhalálig

Jó napot kívánok!

Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című régényével kapcsolatban lenne kérdésem.

Nyilas Misiről kell írnom egy fogalmazást. Minek kell benne lennie? Milyen legyen a szerkezete?

Valaki esetleg tudna segíteni?

Előre is köszönöm!

Üdv.: Lu

 

Újonc 2023.01.02 | | Gyakori kérdések » Légy jó mindhalálig
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)
 • A fogalmazásnak a Nyilas Misi karakterét kell bemutatnia, valamint a regényben betöltött szerepét. A szerkezet lehet például a következő:

  1. Bevezetés: A regény rövid összefoglalása, és Nyilas Misi szerepének bemutatása a történetben.
  2. Nyilas Misi karakterének leírása: Ebben a részben leírhatod Nyilas Misi fizikai és lelki jellemzőit, valamint a regényben megmutatott viselkedését és cselekedeteit.
  3. Nyilas Misi szerepe a regényben: Ebben a részben leírhatod, hogyan formálja Nyilas Misi a történetet, milyen hatással van a többi szereplőre és milyen konfliktusokat old meg.
  4. Nyilas Misi jelentősége a regénynek: Ebben a részben leírhatod, hogy mit jelent Nyilas Misi a regénynek, mit üzen az ő karaktere és szerepe, és hogy milyen tanulságokat vonhatunk le az ő történetéből.
  5. Záró gondolatok: A fogalmazás végén egy rövid összefoglalást adhatsz Nyilas Misi karakteréről és szerepéről a regényben, és a saját véleményedet is megoszthatod a karakterrel kapcsolatban.

  Fontos, hogy a fogalmazásodban idézz részleteket a regényből, hogy alátámasszuk a leírtakat, és hogy személyesebb, hitelesebb legyen a fogalmazás.

  Professzor helyettes 2023-01-21 21:51:22
  Hozzászólok »

  Tudod a választ? Kérdésed van?