Hasznos számodra?

  • 0

Megválaszolva

Mit jelent a transznemű, transzszexuális szó? Ki a transznemű?

Valaki el tudná mondani pontosan, hogy ki a transznemű és mit jelent a transzszexuális szó?

Fanatikus tag 2019.02.28 | mit jelent transznemű transzszexuális | Gyakori kérdések » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit jelent a transznemű, transzszexuális szó? Ki a transznemű?
Hozzászólok »
A válaszok (1 db)

    Hasznos számodra?

  • 0
A legjobb válasz

TRANSZNEMŰ
Az LMBTQ szó „T” jelentése: transznemű/transzszexuális (LMBTQ+ jelentése). Nem egy szexuális irányultságra, hanem egy identitásra, egy önazonosságra utal. A transznemű ember esetén a születéskor megállapított biológiai nem és a gondolkodásban, az éntudatban megélt nem különbözik.

A transznemű/transzszexuális ember tehát az egyértelmű és biológiai külső és belső nemi jellegekkel ellentétes éntudattal élő személy. Férfi testben nőként és fordítva. De ezen belül a szexuális preferenciája bármi lehet, heteroszexuális, homoszexuális vagy biszexuális is.

A transznemű emberek „végső célja” a teljes élethez a nemátalakító vagy korrigáló műtét és a hormonkezelés, mely esetén a személy éntudatával azonos nemi jelleget adnak a testnek. Ennek hiányában (vagy ezt megelőzően) a transznemű emberek esetében megjelenhet a transzvesztitizmus és a cross-dressing, melyek nem szinonimái sem egymásnak, sem a transzneműségnek.
Korábban az interszexualitást is idesorolták, azonban a teljesen más kiindulás miatt ezt külön csoportként kell kezelni.

RE: Mit jelent a transznemű, transzszexuális szó? Ki a transznemű?

RE: Mit jelent a transznemű, transzszexuális szó? Ki a transznemű?

Professzor helyettes 2019-02-28 16:18:30
Hozzászólok »

Tudod a választ? Kérdésed van?